Sveriges Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist förlorade lördagens bronsmatch mot Sydkorea i Paralympics-turneringen i bordtennis.
Sveriges Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist förlorade lördagens bronsmatch mot Sydkorea i Paralympics-turneringen i bordtennis.

En dubbelförlust, en överraskande sydkoreansk taktik och en mardrömsmotståndare. Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck missade bronset i Paralympics-bordtennisen.– Det är tomhet, säger Lundbäck.

I London för fyra år sedan tog Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck Paralympics-silver i lag, klass 4–5. I Rio blev det inte ens medalj. Det svenska paret förlorade bronsmatchen mot Sydkorea med 1–2 i matcher.

Efteråt flödade tårar av besvikelse från de svenska spelarna.

– Vi ville ju så gärna vinna den här bronsmatchen. Och jag ville så gärna att Ingela skulle få med sig den här bronsmedaljen hem, säger Anna-Carin Ahlquist.

Mardrömsmotståndare

Den inledande förlusten i dubbel, i tre raka set, skulle visa sig bli väldigt avgörande. I den efterföljande singelmatchen ställde Sverige upp med Ahlquist i hopp om att hon skulle få möta Sydkoreas Jung Young-A. Men Sydkorea vände på laget.

Ahlquist vann i stället mot Sydkoreas Kang Oe-Jeong med 3–1 i set och utjämnade till 1–1 i matcher. Men i den avgörande singeln fick Ingela Lundbäck möta Jung, som har visat sig bli en riktig mardrömsmotståndare för svenskan i Rio. I singelturneringen förlorade Lundbäck mot sydkoreanskan både i premiären och i bronsmatchen.

Nu blev det ännu en förlust, 7–11, 11–8, 6–11, 7–11, och Lundbäck lämnar spelen med två fjärdeplatser.

– Det är tomhet. Det känns jättedåligt. Jag är här för att ta medaljer, men jag tar ingenting. Det är fruktansvärt tråkigt. Jag har varit med i alla matcher mot henne, men hon passar mig dåligt, säger Ingela Lundbäck.

"Bara" ett brons

Anna-Carin Ahlquist tar med sig ett brons från singelturneringen. Men även det var en missräkning då hennes mål var att försvara sitt guld från 2012 och vinna lagtävlingen.

– Jag är oerhört besviken. Det är klart att jag var här för att ta två guld. Så det är svårt, det är oerhört stor besvikelse, säger Anna-Carin Ahlquist.

Hur det blir med fortsatt satsning vill ingen av dem tänka på just nu.

– Jag har inte tänkt på det alls, jag får ta tid och fundera. Men det är ju det här vi älskar att göra, det är en väldigt stor del av våra liv, säger Ahlquist.

I och med förlusten i bordtennishagen ser Sverige ut att stanna på tio medaljer, två färre än för fyra år sedan, i Paralympics 2016.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset