Anna Näsström, Rebecka Pershagen, Lucrecia Fernandes, Sofia Södergård och Alicia Fernandes hänger på Mälarpaviljongen. – Vi är jämt här. Det gungar skönt och har trevlig personal. Man kan komma hit precis som man är, säger Rebecka Pershagen.
Anna Näsström, Rebecka Pershagen, Lucrecia Fernandes, Sofia Södergård och Alicia Fernandes hänger på Mälarpaviljongen. – Vi är jämt här. Det gungar skönt och har trevlig personal. Man kan komma hit precis som man är, säger Rebecka Pershagen.

Sommarstockholm öppnar upp för barhäng utomhus. Vill du ha betong och urban känsla eller guppa på en brygga vid Norr Mälarstrand? Metro tipsar om fem taklösa barer för alla smaker.

Ta en drink på bryggan

Restaurang Göteborg
Här är det just det enkla som gör stället unikt. Även om en bardel med stolar och parasoll byggts är det just charmen att sitta med sin drink på bryggan och dingla med benen som är ställets charm. Det stilla vattnet, de goda drinkarna och lugnet i atmosfären gör inte upplevelsen sämre.
Drick: Drinkar.
När: Måndag-torsdag 15–23, fredag 15–00, lördag 12–00, söndag 12–22.
Var: Midskeppsgatan 31.

Intim terrass

Scandic Anglais Terrassen
Stans kanske mest undangömda takterrass? Oavsett så gömmer den sig på våning sju på hotellet. Intim men genomtänkt är ledorden. Då platserna är få gäller det att vara här tidigt. Musiken kan ibland vara i högsta laget men vad gör väl det när solen gassar och du samtidigt ser ut över Stockholms innerstad?
Drick: Champagne.
Var: Humlegårdsgatan 23.
När: Måndag–lördag 16–24.

Urbant häng

Trädgården
Köerna för att komma in på klubben ringlar långa redan vid klockan 22. Men de flesta kommer förr eller senare in eftersom stället tar emot 1 500 gäster. I den urbana miljön under Skanstullsbron finns något för alla – snackvänligt vid husvagnen, pingis, spanläge på läktarna och dans inne i huset.
Drick: Öl.
När: Onsdag–torsdag 18–01, fredag–lördag 17–03.
Var: Hammarby Slussväg 2.

Trängs bland roséglasen

Strandbryggan Sea Club
Bara för att du ser dubbelt behöver det inte innebära att du är överförfriskad. Det händer ofta här. Är det i form av ljusblåa skjortor, stora solglasögon och blonderade svall så vet du fall att du är på rätt ställe. Få ställen består av så många personer som känner varandra. Vill du ha en sittplats bör du komma tidigt. Många tycker trängseln är jobbig – andra att den är charmen.
Drick: Rosévin.
När: Alla dagar 10–01.
Var: Strandvägskajen 27.

Kluckande flytbar

Mälarpaviljongen
Detta jättekomlex, som förvandlas från kafé till kluckande flytbar ju längre ut du kommer, har ett helt fantastiskt läge. Trots det infinner sig aldrig den där känslan av klaustrofobi som oftast anländer direkt till uteserveringar med guldlägen.
Drick: Drinkar eller kaffe.
När: Alla dagar 10–01.
Var: Norr Mälarstrand 64.


Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset