Det finns flera ugglecafén i Tokyo. På ett av dem kan besökare lära känna den här ugglan. Arkivbild.
Det finns flera ugglecafén i Tokyo. På ett av dem kan besökare lära känna den här ugglan. Arkivbild.

Japan och framförallt huvudstaden Tokyo är något känd för sina vågade och lite udda ideer. Kattcafé är numera känt och har spridits ända till Sverige. Frågan är om Sverige någonsin får ett café fyllt med ugglor.

Hukulou Coffee/REX Shutterstock
Ugglan Fuku och katten Marimo är bästa vänner och bor tillsammans på Hukulou café i Osaka i Japan.

I den elektroniktäta stadsdelen Akihabara i Tokyo är elektronik, manga och spel stort. Men här finns också väldigt speciellt något för djurälskaren. En uggleentusiast har nämligen skapat ett café där besökare kan dricka kaffe i sällskap av ugglor.

Runt om i cafét sitter ugglor i olika storlekar på sittpinnar och för en hundralapp sitter ugglan vid besökarens bord, skriver CNN.

LÄS MER: En japansk ö har tagits över av katter

De som kommer till cafét gör det nog mest för ugglornas skull – inte för fikat, man har nämligen begänsad tid på plats för att hänföras av de storögda fåglarna. Ägaren till ugglecafét som CNN besökte säger att eftersom ugglorna ser människor från det att de kläckts är de vana vid mänsklig kontakt.

Djurcafén har blivit allt vanligare i Tokyo. Det finns så klart de numera nästan traditionella kattcaféerna men också kaninkafé, reptilcafén och ugglecafén.

I somras blev den oväntade vänskapen mellan en katt och en uggla på ett japanskt café uppmärksammat och årets kanske mysigaste bilder på bästisparet togs (se i bildspelet).

Om trenden med ugglecafén tar sig ända till Sverige återstår att se. Men i Stockholm finns i alla fall ett kattcafé i den ideella föreningen Kattstallets lokaler.

LÄS MER: Självkörande bilar snackis i Tokyo

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur