Vi lever i ett samhälle där vi hela tiden blir påverkade att se så bra ut som möjligt. Efter en scroll på Instagram har vi fått de perfekta kropparna inmatade i huvudet och efter en snabb koll på Facebook har vi läst om alla som varit duktiga och sprungit milen eller skippat kakan till eftermiddagsfikat. Det här gör att vi känner oss otillräckliga och odugliga om vi inte gör detsamma.

Jag tror alla kan känna igen i sig i att på morgonen stå framför spegeln och granska sig själv ur alla vinklar. Man lägger endast fokus på de sämre sidorna och glömmer helt bort de positiva sidorna med sig själv. I stället för att se de vackra ögonen eller välformade brösten man har så ser man bara hur magen korvar sig.

Jag har funderat mycket på detta och jag tycker det är fel hur vi behandlar oss själva. Vi tvingar oss själva till att träna och äta nyttigt bara för att se ut på ett visst sätt så att vi känner oss accepterade. Men varför inte bara se ut som man gör?

Jag personligen kommer strunta i allt som har med kroppsångest att göra och bara träna när jag känner för det och när jag verkligen vill. Jag kommer fortsätta äta farmors goda kakor när hon bjuder utan att ens ägna en tanke åt samhällets krav och förväntningar. Varför? Jo, för att det är gott.

Stå upp för dina kurvor och kärlekshandtag och ta en kaka till!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset