Erik blev bara 13 år, skriver Aron Anderson, till höger i bild. Fotnot: Metro har fått okej från anhöriga att använda bilden på Erik.
Erik blev bara 13 år, skriver Aron Anderson, till höger i bild. Fotnot: Metro har fått okej från anhöriga att använda bilden på Erik.

DEBATT: Min bästa kompis Erik blev påkörd av ett rattfyllo. Om du ska dricka i kväll. Ta inte bilen hem, skriver Aron Anderson.

Jag skulle vilja be dig om en sak…

Bilden är på Erik – min bästa kompis tills jag var 13 år gammal.

Den 23 oktober varje år är alltid en lika svår dag för mig.

På dagen för 14 år sedan kommer jag ihåg hur jag vaknade upp till tända ljus i vårt hus. Jag var bara 13 år gammal men kunde direkt känna hur något var fel – hur något fruktansvärt hade hänt.

Jag frågade mamma vad som var fel och hon berättade med gråten i halsen hur min bästa vän Erik inte fanns hos oss längre. Han hade blivit överkörd då han cyklade till sin innebandyträning… Av ett rattfyllo.

Hela min värld raserades.

I går träffade jag Eriks familj precis som vi gör varje år. Tillsammans tänker vi lite extra på honom, skrattar, gråter och minns. Erik – som bara blev 13 år gammal.

I kväll är det även lördagskväll. Många ska ut på krogen. Många kommer dricka sig berusade.

Men det är nu jag skulle vilja be dig om en sak. Att om du ska dricka i kväll. Ta inte bilen hem! Låt inte din bil bli ett mordvapen. Låt inte din bil/du vara den som dödar någons son, dotter, partner eller vän i kväll.

Snälla!

Aron Andersson

Föreläsare, inspiratör och äventyrare

​Här hittar du Arons Facebooksida.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Aron Anderson