Ta tid att konkret planera kring samliv och sexliv.
Ta tid att konkret planera kring samliv och sexliv.

Sommarsex. Höga förväntningar kan vara en orsak till att man är missnöjd med sitt sexliv, särskilt när förväntningarna inte är synkade med din partner. Ibland verkar det lättare att prata om praktiska saker som vart man ska resa eller vilka släktingar man ska träffa än hur man vill ha det gemensamma sexlivet under sommaren.

Vuxna människor kan ibland ha det lite svårt att ta det lugnt. Det kan vara andras förväntningar och krav, både närstående eller arbetsgivares, men också ens egna hindrar en från att hämta andan. Vi fyller våra lediga veckor till bredden och tvären. För personer som lever i relationer finns ofta en förhoppning på en nystart på samlivet och sexlivet som en av önskningarna. 

Låt denna sommar bli en möjlighet att tänka om. Ta tid att konkret planera kring samliv och sexliv. Skapa utrymme och tid för närhet. Genom att avsätta gemensam tid kommer möjligheter till närhet och ni kan lättare ha det sex ni vill. Om ni behöver och båda vill komma igång – gör sexet enkelt och under sommarledighetens vardag, inte bara vid planerad egentid när ungarna är på läger eller hos släkt. Åker ni på husvagnssemester med barn eller bor hos andra kommer sexlivet bli lidande – och det är lika viktigt att sätta ord på det. Ibland tycker man andra saker är roligare och viktigare än sex.

►LÄS MER: 6 saker du borde veta om klitoris

Vår undersökning, Kådiskollen 2016 visar att sex är väldigt viktigt för många men även annat är viktigt, ibland viktigare. Som par behöver man ibland inse det och ha det som en utgångspunkt. När sexet är viktigt och man verkligen vill finns knep för att bli inspirerad! 

Ta chansen att väcka samtalet om sex. Hur vill vi ha det i sommar? Hur viktigt är det för dig och för mig? Ett tips är att formulera en önskelista och presentera för varandra. Sedan kanske det inte blir som ni tänkte er men samtalet visar att ni tar ämnet på allvar och att ni faktiskt bryr er om varandras sexuella önskningar. Det kan ni ta med er in i höstmörkret som för övrigt faller fortare än vi hinner säga ”sagolikt sandstrandsex i Sölvesborg”. OBS. Jag har inte tagit reda på om det finns sandstränder i Sölvesborg. 

►LÄS MER: Tänk på det här innan du rakar könshåret

Illustration: Eva Fallström
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset