Epitácio "Taco" de Melo under Dreamhack Masters i Malmö 2017. Då ansågs det vara en skräll att SK åkte ut redan i kvartsfinal.
Epitácio "Taco" de Melo under Dreamhack Masters i Malmö 2017. Då ansågs det vara en skräll att SK åkte ut redan i kvartsfinal.

Ännu en stor förändring har skett i Counter strike-världen. Den här gången är det SK som förlorar stjärnan Epitácio "Taco" de Melo.

MISSA INTE: Spana in vår tv-satsning Metro Esport Magazine!

Från att ha varit ett av världens mest dominanta lag har brasilianarna i SK Gaming den senaste tiden gått igenom en tuff period. IEM Katowice blev ett misslyckande som slutade tidigt och att åka ut i gruppspelet i WESG blev som ett hårt slag i magen för topplaget.

Nu skördar den senaste tidens nedåtgående kurva sitt första offer i spelartruppen. Under torsdagskvällen svensk tid meddelade stjärnan Epitácio ”Taco” de Melo att han lämnar laget.

LÄS MER: HeatoN: Är det dags för Faze att träffa en psykolog?

”I dag avslutar jag det sista kapitlet i den vackraste boken jag skrivit. I dag var dagen jag bestämde mig för att ta det kanske svåraste beslutet i mitt liv”, skriver han på Instagram.

Förklaringen enligt honom själv är att han helt enkelt inte tyckte att det var kul längre. Och att det nu är dags att söka efter lyckan på annat håll.

”För några veckor sedan insåg jag att jag inte var lycklig. För några dagar sedan bestämde jag mig för att leta efter lycka. Den som jag tidigare kände när det var dags att spela. Även om det skulle kosta mig att lämna laget som jag hjälpte till med att göra till ett av de bästa i historien”, skriver han vidare.

LÄS MER: xQc får kicken från Dallas Fuel efter ännu en groda

Tillsammans med SK Gaming har den 23-årige spelaren en imponerande vinstskörd med hela 13 förstaplatser och 21 finaler.

Chockbeskedet till trots är det inte det sista vi ser av den brasilianske stjärnan. På Twitter lovar han att återkomma med mer information om sin framtid de närmaste dagarna.

LÄS MER: Fnatic-coachen om lagets hemliga vapen: ”Är ett djur med deaglen”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset