Stockholm (TT Spektra)
Nu drar Måns Zelmerlöw, känd från förra årets "Idol" och "Let's dance", på sig tajta jeans och oljar in håret i rollen som Danny i "Grease". Men han grämer sig fortfarande över sin insats i "Idol 2005".
– Hade jag fokuserat fullt ut hade jag kunnat placera mig bättre, säger han.
Han blev känd som sångare i "Idol 2005", sedan som dansare i "Let''s dance". Nu kombinerar han sången och dansen i musikalen "Grease" som sätts upp på Nöjesteatern i Malmö.
– Nu är jag John Travolta, så nu måste allt sitta. Lite nervöst är det. Jag är inte riktigt den här coola italianotypen. Men det ska nog funka, säger Måns Zelmerlöw.
Visserligen vann han inte "Idol", men han tog hem segern i "Let''s dance" och krafterna verkat ha samverkat för att han skulle få dra på sig de tajta byxorna och olja in håret i "Grease".
– Hade jag gått längre i "Idol" hade jag nog inte varit med i "Let''s dance". Och hade jag inte varit med där hade jag inte fått den här rollen, säger han.
Ovan skådespelare
Men alldeles enkelt har det inte varit. Sången och dansen har han sedan tidigare. Men skådespeleriet är han ovan vid.
– Det var väl det jag var mest rädd för inför detta. Det har varit svårast. Men Eva Rydberg har pressat mig och igår blev det riktigt bra.
Blir det bara musikal för dig nu i framtiden?
– Jag vet inte. Bara att få den här rollen är en dröm som går i uppfyllelse. Det klart att jag gärna vill prova på en solokarriär och se hur det går i framtiden. Men jag kan mycket väl tänka mig att fortsätta med detta.
Just nu pågår "Idol 2006" för fullt. Måns Zelmerlöw medger att han slår på tv:n "med lite ångestblandad förtjusning".
– Man känner ibland att "fan, jag vet att jag hade kunnat göra det så mycket bättre nu". Jag tittade på "Idol 2005" härom dagen. Och jag skämdes. Usch.
Har du analyserat din insats?
– Jag tog det med en lite för stor klackspark. Jag tänkte inte alls på hur viktigt det kunde vara för mig. Jag var alldeles för fokuserad på allt det som hände runt omkring. Det ångrar jag idag.
"Grease" har premiär i kväll.
Kalle Dixelius/TT Spektra
[email protected]
//bilder: 1
Bildtext 1: Måns Zelmerlöw har varit med i "Idol" och "Let''s dance". Nu börjar en ny artistbana: rollen som Danny i "Grease" blir hans första stora musikalroll.
Foto: Christer Wahlgren/Scanpix

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset