I fjol vann Jimmy Takters häst Pinkman (bilden) loppet Hambletonian. I år blev det ingen seger för Takter. Arkivbild.
I fjol vann Jimmy Takters häst Pinkman (bilden) loppet Hambletonian. I år blev det ingen seger för Takter. Arkivbild.

Det blev ingen tredje raka seger för travtränaren Jimmy Takter i Hambletonian stakes.Hans häst Bar Hopping vann försöket men tröttnade i finalen från spets och slutade femma. Segern gick till kanadensiske Marion Marauder – med minsta möjliga marginal.

Jimmy Takter hade chansen att bli historisk genom att vinna världens största treåringslopp tre år i rad på The Meadowlands, New Jersey. 2014 körde han Trixton till seger före Nuncio och i fjol vann Pinkman.

Efter en övertygande seger i försöket var förhoppningarna stora på Bar Hopping. Men treåringen var blek i finalen och räckte inte till.

Marion Marauder (1.09,4) vann därmed både försök och final före favoriten Southwind Frank. Förstapriset var 500 000 dollar, cirka 4,4 miljoner kronor.

Varit favorit

Toppkusken Yannick Gingras har varit favorit tre år i rad i Hambletonian men inte lyckats vinna med Father Patrick, Mission Brief (tvåa) eller Southwind Frank (tvåa).

Takter vann dock Hambletonian Oaks för tredje året i rad med All The Time.

Resolve heter Åke Svanstedts nya stjärna. I Elitloppet i maj blev det en andraplats bakom Nuncio. I John Cashman memorial spurtade femåringen sig till klar seger på nya rekordet 1.08,6. Förstapriset var en dryg miljon kronor och det var blott andra årssegern.

Bra upplopp

Svanstedt var fastlåst på innerspår men hittade några centimeters lucka i sista sväng och kom ut i anfallsläge. På upploppet plockade Resolve in försprånget och 100 meter från mål kunde Svanstedt konstatera att segern var i hamn.

– Resolve gör aldrig ett dåligt lopp. Han är snabb från start och gör alltid sitt bästa. Jag har haft många bra hästar genom åren (Zoogin, Gidde Palema, Torvald Palema, Sebastian K) och han är nästan i samma klass, sade Svanstedt som i övrigt hade en medioker travdag på The Meadowlands.

Resolve ägs av Hans Enggren, sedan länge bosatt i USA.

Björn Goop körde tre hästar och var nära fullträff i största tvååringsloppet Peter Haughton memorial. Victor Gio travade utvändigt om ledaren under hela loppet men kunde inte svara på What The Hills slutstöt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset