Talmannen undersöker också förutsättningarna för extraval.
Talmannen undersöker också förutsättningarna för extraval.

Talman Andreas Norlén har nu samtalat med Stefan Löfven (S) om regeringsbildningen. Under kvällen ska han även prata med Ulf Kristersson (M). Samtidigt undersöks de praktiska förutsättningarna för extraval.

Talman Andreas Norlén ger inga detaljer kring vad som sades i samtalet med S-ledaren Stefan Löfven.

– Jag har i dag återigen talat med Stefan Löfven och kommer att tala med Ulf Kristersson i kväll. Som nämnts tidigare kommer jag att få mer formella återrapporteringar den 10 januari. Samma dag kommer även Valmyndigheten rapportera till mig angående de praktiska förutsättningarna för ett eventuellt extraval. Jag kommer att hålla en avslutande talmansrunda den 14 januari innan mitt förslag till statsminister läggs fram för riksdagen, enligt de datum jag tidigare har aviserat, säger han i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ledarskribenter: Annie Lööf, du måste ta ansvar

Enligt tidsplanen kommer talmannen att lägga fram ett förslag om statsminister för riksdagen måndagen 14 januari. En statsminister planeras sedan till onsdagen den 16 januari.

Om inte en statsminister kan väljas 16 januari hålls den fjärde och sista statsministeromröstningen 23 januari. Om inte en statsminister kan väljas då heller väntar extraval.

LÄS MER: SD:s partisekreterare: Död Allians skulle underlätta

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik