Djurgårdens Jeff Tambellini gjorde 4-2 mot Frölunda på Hovet i Stockholm.
Djurgårdens Jeff Tambellini gjorde 4-2 mot Frölunda på Hovet i Stockholm.

Glada nyheter för Djurgården:Laget bröt sin åtta matcher långa förlustsvit – och Jeff Tambellini gjorde sitt första mål för säsongen när Frölunda besegrades med 4–3.– Förhoppningsvis var det här en stor vändpunkt för oss, säger Tambellini.

Den kanadensiske forwarden är en av flera spelare som inte har motsvarat förväntningarna i Djurgården i höst. Han värvades som en målskytt inför säsongen, men stod fortfarande på noll mål efter 13 matcher.

Mot Frölunda fick Tambellini äntligen utdelning.

Det var inte vackert, men väldigt viktigt, när han från nära håll tryckte in 4–2 i mitten av slutperioden hemma på Hovet.

– Skönt att få sätta dit den, säger Tambellini.

Tidigt ledningsmål

Efter åtta raka förluster var det ett pressat Djurgården som tog emot Frölunda i SHL-omstarten, men ganska tidigt syntes det att det två veckor långa landslagsuppehållet hade gjort Djurgården gott. Laget, där Calle Ridderwall övertagit kaptensrollen från Henrik Eriksson under uppehållet, spelade fartfyllt och aggressivt – och fick utdelning nästan direkt. Efter bara tre minuter styrde Matt Anderson in 1–0 på Patrik Lundhs precisa passning.

34-årige amerikanen Anderson var Djurgårdens bäste målskytt i SHL förra säsongen – med 18 fullträffar – men stod på bara tre mål inför matchen. Nu var han plötsligt glödhet. När Djurgården fick chans att spela fem mot tre dröjde det bara 13 sekunder innan 2–0 kom från Matt Andersons klubba.

– Jätteroligt för både Jeff och Matt att göra mål, det är viktigt för oss, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

– Den här segern betyder jättemycket. För oss handlade det om att vinna i dag, det är extremt viktigt.

Frölunda kom ikapp

Resan till segern blev inte enkel, trots tvåmålsledningen. Patrik Lundh prickade ribban i mittperioden, men i stället för 3–0 kunde Frölunda både reducera (Henrik Tömmernes) och kvittera (Christoffer Ehn) innan perioden var över.

Men när den underhållande hockeymatchen stod och vägde var Djurgården starkast. Unge finländaren Juuso Ikonen skickade in 3–2 i krysset innan Tambellini ökade på några minuter senare.

Frölunda reducerade genom Robin Figren i slutminuten, men det var en klen tröst för göteborgarna. Tränaren Roger Rönnberg var inte alls nöjd:

– Rätt lag vinner i dag, det är inget snack om det.

Rönnberg hade Robert Ohlsson som assisterande tränare i Frölunda och hoppades, lite skämtsamt, att det låg bakom den bleka insatsen.

– Jag tror att det var många av mina spelare som inte kunde släppa empatin för sin gamla coach, säger han.

– Vi hade inte riktigt den där hungern och lusten att vinna i dag, det kanske berodde på det. Det är ju en varm tanke.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset