15-årige Tarek såg hur en man i 40-årsåldern jagade en 12-årig flicka och ingrep.
15-årige Tarek såg hur en man i 40-årsåldern jagade en 12-årig flicka och ingrep.

När 15-årige Tarek från Göteborg såg hur en man i 40-årsåldern jagade en 12-årig flicka ingrep han direkt och brottade ner mannen. ”När man ser sådant här måste man ingripa”

Det var i måndags kväll när Tarek Ayach var på väg till sin fotbollsträning norr om Göteborg som han såg den 12-åriga flickan komma springande längst vägen. Först trodde han bara att hon hade bråttom hem men när han såg han att hon jagades av en man i 40-årsåldern kände han sig tvungen att göra något.

– Hon började skrika och då sprang jag ikapp mannen och brottade ner honom. Först skrek jag på honom att stanna men han lyssnade inte så då var jag tvungen att ingripa, säger Tarek till Metro

Enligt Tarek var mannen bara några meter från flickan när han till slut kom ikapp honom och brottade ner honom. Efter att Tarek fått ner mannen till marken och flickan sprungit iväg frågade han honom om varför han jagat flickan och om han inte förstod hur rädd hon måste varit. Mannen svarade då att han bara vill titta närmare på hennes surfplatta. När flickans familj sedan kom till platsen uppmanade Tarek dem att ringa polisen.

– Hennes pappa var jättetacksam. Han var arg på mannen också och det förstår jag när han hade jagat hans 12-åriga dotter. Men jag var noga med att vi skulle ringa polisen så att inget annat hände, berättar Tarek.

När polisen kom till platsen förhörde man mannen och tog med honom från platsen. Enligt kommissarie Anders Klingberg på Göteborgspolisen upprättades en anmälan om ofredande men mannen greps inte utan togs istället med till det gruppboendet i närheten där han bor.

Tarek själv säger att han inte han tänka så mycket när han såg mannen som jagade flickan men att han instinktivt kände att han var tvungen att göra något åt det.

– Jag har sett mannen här tidigare och han har alltid verkat lugn men man vet ju aldrig vad som kan hända.  När man ser sådant här måste man ingripa, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset