Kvinnan somnade under taxifärden men vaknade av att chauffören förgrep sig på henne.
Kvinnan somnade under taxifärden men vaknade av att chauffören förgrep sig på henne.

Kvinnan vaknade av att taxichauffören förgrep sig på henne. Nu misstänks han för våldtäkt.

En 25-årig kvinna har anmält att hon under natten till måndagen blev utsatt för en våldtäkt i en taxi i Stockholm.

Enligt Aftonbladet fick polisen larmet vid 3-tiden på måndagsmorgonen. Kvinnan har uppgett till polisen att hon ska ha somnat i taxin, som enligt polisens händelserapport ska ha varit en av Taxi 020:s bilar. När hon vaknade pågick övergreppet från taxichauffören.
– Kvinnan vaknade av att föraren tog på bröst och underliv. Det jag känner till är att hon lyckades registrera förarlegitimationen. På så vis kunde mannen anhållas i sin frånvaro och sedan gripas, säger Sven-Erik Olsson, informatör vid Stockholmspolisens ledningscentral, till Aftonbladet.

► LÄS MER: Taxi Stockholm insyltat i sexhandel

Föraren ska inte ha varit i tjänst under natten utan han ska enligt händelserapporten ha varit ute och kört på eget bevåg. Mannen greps under måndagsmorgonen misstänkt för våldtäkt. Det är enligt Aftonbladet okänt hur han ställer sig till anklagelserna.

► LÄS MER: Taxichauffören: Så lurar vi dig på pengar

Frederick Scholander, informationsansvarig på Taxi 020, säger sig inte ha hört talas om händelsen.
–  Jag har inte hört ett ljud om det här och kan inte bekräfta att det är en 020-bil. Jag måste ha mer information innan jag kan kommentera någonting.  Men rent spontant kan jag säga att, oavsett om det är i tjänst eller privat, så är det fruktansvärt om man utnyttjar vårt varumärke för att begå brott, säger han till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott