Taxichauffören lämnade in alla pengarna till polisen i Boston. 
Taxichauffören lämnade in alla pengarna till polisen i Boston. 

Det var i lördags som en taxichaufför i Boston hittade 1,6 miljoner i sitt baksäte. Pengar han direkt lämnade in till polisen.

Taxichauffören körde i lördags en man till ett motell, rapporterar CNN. Mannen bad honom vänta i fem minuter utanför. Efter att ha väntat i en och en halv timme gick taxichauffören in på motellet och frågade efter mannen. Personalen kände dock inte igen honom.

Taxichauffören gick då tillbaka till bilen och letade i mannens väska efter någon typ av identifikation. Det var då han upptäckte pengarna – 187 000 dollar, alltså omkring 1,6 miljoner svenska kronor. Han lämnade direkt in pengarna till polisen i Boston.

– Det var sättet jag uppfostrades på. Jag blev tillsagd att göra det rätta, säger han till CNN.  

►LÄS MER:  Flygplanet blev 7 timmar sent – för att kvinna ville skilja sig

Polisen vände sig i sin tur till motellet mannen gått av vid och lyckades till slut få tag i honom. Enligt polisen i Boston var mannen hemlös och hade precis tagit ut sitt arv. De kunde bevisa att pengarna var hans genom att han hade ett kvitto på uttaget.

När polisen frågade mannen om han ville ge taxichauffören en belöning så gav han honom 900 kronor. En summa taxichauffören enligt honom själv brukar få för att lämna tillbaka en borttappad plånbok.

►LÄS MER:  Mamman jobbade när hon ”vabbade” – åtalas

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset