Trött på att sitta fast i trafiken? Nu har Uber presenterat en prototyp av en taxibil som kan glida förbi köerna – från ovan.

På konferensen Uber Elevate Summit som pågår just nu avslöjar företaget fler detaljer kring sina flygande taxibilar som i framtiden ska kunna transportera resenärer genom storstäders luftrum, rapporterar Fortune.

Bilen, som snarare ser ut som en sorts helikopter, har fyra propellrar som tillåter den att lyfta och landa vertikalt. Upp till fyra resenärer får plats samtidigt tillsammans med en pilot. På sikt ska bilarna vara självstyrande och klara sig utan pilot.

LÄS MER: Test: Så bra är Com hems Apple tv-dödare

Som snabbast ska bilarna kunna flyga i 320 kilometer i timmen mellan olika ”skyports” – det vill säga stora helikopterplattor som ska fungera ungefär som tågstationer. En sådan skyport ska kunna hantera uppemot 200 flights i timmen.

På konferensen tillkännagav Uber också sitt samarbete med NASA. Tillsammans ska de undersöka hur den här typen av flygtrafik kan implementeras över storstäder.

LÄS MER: Lista: Här är årets sämsta lösenord

Uber är dock inte det enda företaget som utvecklar flygande taxibilar. Ett exempel är den europeiska flygjätten Airbus som ska ha en flygande bil klar för försäljning 2020.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om taxi