Runt 900 000 människor ska ha fått sin återbäring i tid.
Runt 900 000 människor ska ha fått sin återbäring i tid.

Under gårdagen började klagomål från allmänheten ramla in på Skatteverkets facebooksida. Människor hade inte fått tillbaka sina skattepengar. Skatteverket har nu upptäckt ett tekniskt fel – 40 000 människor påverkas.

De människor som har digital brevlåda och inte gjort några ändringar i sin deklaration ska ha fått pengar under denna veckan.

LÄS MER: Skatteåterbäring i april? Skaffa digital brevlåda senast i dag

På skatteverkets facebooksida började klagomål från människor som inte fått sina skattepengar strömma in under gårdagen. Nu har felet upptäckts.

– Vi har haft ett tekniskt fel som gjorde att 40 000 personer inte kom med i uttaget trots att det registrerat ett bankkontonummer. Det är stora tunga system med mycket information som ska processas under få dagar, säger Erika Stenvall, pressekreterare på Skatteverket.

Det var sent under onsdagen som felet upptäcktes men enligt Erika Stenvall ska problemet lösas inom kort.

– Vi sitter just nu och gör kvarvarande utbetalningar manuellt. Alla som är berörda av detta har fått ett meddelande i sin digitala brevlåda. Pengarna kommer att komma i dag eller nästa vecka, säger hon.

LÄS MER: Räkna ut din skatteåterbäring – redan i dag 

Viktiga datum för deklarationen:

1 mars:

Sista dagen att skaffa digital brevlåda.

5 mars:

Fastighetsdeklaration skall skickas in.

12 mars:

Om du fick ditt slutskattebesked i december och hade skatt att betala ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum.

20 mars:

E-tjänsten Inkomstdeklaration 1 öppnar. Om du har e-legitimation kan du från den 20 mars lämna in din inkomstdeklaration.

28 mars:

Sista dagen att godkänna skattedeklaration för dig som har digital brevlåda och vill ha skatteåterbäringen i april.

5-6 april:

Skatteåterbäring betalas för dig som:

Hade digital brevlåda innan den 1 mars.

Hade anmält konto för skatteåterbäring senast den 1 mars

Godkände din deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst senast den 28 mars, utan att ändra eller lägga till något.

2 maj:

Om du inte har skaffat digital brevlåda ska din deklaration senast vara inne hos skatteverket den 2 maj.

3 maj:

Du ska ha gjort en eventuell extra skatteinbetalning om du vill undvika kostnadsränta och räknar med ett underskott av slutlig skatt på mindre än 30 000 kronor.

5-6 juni:

Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen för de som har anmält konto och har deklarerat genom att sms:a, ringa, eller via Skatteverkets app eller e-tjänst.

7 augusti:

Skatteverket skickar ut besked om beslutade skatteuppgifter och betalar ut skatteåterbäringen 7-8 augusti till dig som inte har anmält konto eller har deklarerat på papper.

Källa: Skatteverket.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset