En av personerna berättar att hon blivit hotad att bli misshandlad. Bilden är en genrebild och mannen har ingenting med artikeln att göra.
En av personerna berättar att hon blivit hotad att bli misshandlad. Bilden är en genrebild och mannen har ingenting med artikeln att göra.

Blir du irriterad när du får ett samtal av någon som vill sälja något? Då är du inte ensam. Metro har frågat hur personerna på andra sidan luren uppfattar sina samtal och bett dem beskriva det värsta de varit med om.

Kom till kontoret

– Hade ett trevligt samtal med en kvinna som beslutade sig för att köpa det jag sålde. Jag behövde knappt anstränga mig, utan hon var verkligen intresserad. Vi sa hejdå till varandra och då var vi fortfarande vänner! Några dagar senare kommer chefen in till mig och säger att jag har besök. Går ut till receptionen och där står hon, rosenrasande med avtalen handen. Hon undrade ”hur fan jag kunde uppfatta hennes svar som ett ja”. Som tur var hade jag spelat in samtalet, så både chefen och jag bara skrattade åt det efter hon gått därifrån.

Kvinna, 26 år

Glömde bort allergi

– Jag sålde olika körsbärsprodukter under en period, och ringde en gång upp en man som enligt egen utsago älskade körsbär. Det verkade gå mot mitt lättaste sälj i karriären, mannen sa att han ville köpa allt från frysta körsbär, yoghurt och saft. Precis när jag ska ”close the deal”, hör jag en röst i bakgrunden. Jag hör inte vad den säger, men helt plötsligt ändrar sig mannen. ”Min sambo påminde mig om att jag är allergisk mot bär, så jag måste avstå”, säger han då.

Man, 30 år

Hotade om misshandel

– Det värsta jag varit med om är när en person gick till personangrepp och hot mot mig. Personen sa att hen skulle söka upp och misshandla mig. Jag förklarar vänligt att jag måste avsluta samtalet och lägga på. Personen ringer då tillbaka flera gånger och fortsätter att hota mig, och mina kollegor. En av gångerna har personen en familjemedlem med under samtalet.

Kvinna, 22 år

Ville betala med sex

– Det värsta jag varit med om var när jag skulle ringa in skulder från en kund, och han undrade om han kunde få betala i ”natura”. Han var inte saklig i samtalet utan började fråga sexuella frågor. Jag avslutade samtalet, kunden fortsatte senare att trakassera mig på mejl.

Kvinna, 24 år

”Hur kan du sjunka så lågt?”

– Jag blev idiotförklarad och förnedrad av en kund. Precis efter att jag presenterat mig började kunden prata nedlåtande mot mig och snacka skit om mitt yrke. Hen undrade hur jag ”kunde sjunka så lågt” att bli telefonförsäljare, som om det vore skamligt. Jag var inte på superbra humör, så jag frågade vad kunden själv jobbade med och det visade sig att hen var arbetslös. Då mådde jag bättre, kan jag säga!

Man, 21 år

LÄS MER: Läsarnas värsta tvättstugehistorier: ”Kalsongerna låg i golvbrunnen”

LÄS MER: Läsarnas värsta och konstigaste nyårsminnen 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset