Fotbollsagenter säger att Premier League-tränare tagit emot mutor. Arkivbild.
Fotbollsagenter säger att Premier League-tränare tagit emot mutor. Arkivbild.

Åtta Premier League-tränare anklagas för att ha tagit emot mutor i samband med spelaraffärer.Det avslöjar The Telegraph i sin granskning av korruptionen inom brittisk fotboll.

Tidningen såg till att Englands förbundskapten Sam Allardyce fick sparken sedan han avslöjats med att ha erbjudit "affärsmän" – egentligen tidningens reportrar – att hjälpa till att runda reglerna som förhindrar att tredje part kan "äga" fotbollsspelare.

Reportrarna uppgav att de representerade ett utländskt bolag som ville investera i engelsk fotboll. Samma täckmantel användes i kontakt med spelaragenter. Även dessa möten filmades med dold kamera.

Spelaragenterna uppger att åtta tidigare eller nuvarande tränare/managers i Premier League-klubbar, samt två i Championship-klubbar, är kända för att ta emot mutor i samband med spelaraffärer.

Den olicensierade italienske agenten Pino Pagliara, som tidigare varit avstängd för matchfixning, säger att mutkulturen är värre i engelsk fotboll än i italiensk. Pagliara påstår också att en tränare förhandlade upp spelares löner och i gengäld fick en del av spelarnas löneförhöjning.

När Pagliara nu blir uppringd av tidningen förnekar han att han betalat mutor till tränare, och att han hittade på allt för att imponera på "affärsmännen".

The Telegraph har lämnat över allt material till polisen och till det engelska fotbollsförbundet FA.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset