Chefen på Telia Sonera blev bjuden på porrklubbsbesök. Obs! Bilden är inte kopplad till artikeln. 
Chefen på Telia Sonera blev bjuden på porrklubbsbesök. Obs! Bilden är inte kopplad till artikeln. 

En härva med exklusiva mobiltelefoner, ishockey och porrklubbsbesök utreds just nu av åklagare. En hög chef på Telia Sonera i Stockholm misstänks för mutbrott tillsammans med två arbetskamrater. Alla tre riskerar åtal inom kort.

– De bekräftar alla i förhör vissa omständigheter, säger kammaråklagare Thomas Forsberg.

De tre Telia Sonera-anställda är misstänkta för mutbrott mellan 2008 och hösten 2011 sedan de bjudits på bland annat ishockey i Malmö isstadion vid flera tillfällen och dessutom en vistelse i Köpenhamn där alla tre bjöds in till porrklubb efter att ha skjutsats i limousin från Malmö. Allt bekostat av en och samma leverantör.

– De bekräftar en sexshow. Mer än så vill de inte berätta, säger Thomas Forsberg.

Den höge chefen på Telia Sonera och hans två kolleger misstänks också för att ha gett bort exklusiva mobiltelefoner till vänner och familj vilket inneburit ekonomisk skada för Telia Sonera.

Den höge chefen på Telia Sonera satt tidigare i somras anhållen och häktad. En fjärde person på ett dataföretag som stått för ishockeyn och porrklubbsbesöket,  misstänks för bestickning.

Kammaråklagare Thomas Forsberg är nära åtal i minst fyra fall.

– Vi får se hur många åtal det blir i slutändan. Det kan bli frågan om grovt fall av mutbrott för någon av dem, säger Thomas Forsberg.

UPPDATERING: Mutanklagad Teliachef åtalas: ”Tramisgt rent ut sagt”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset