Artisten Adam Tensta väntar sitt första barn i maj och blir i samband med det ny krönikör i tidningen Vi föräldrar. I sitt första inlägg skriver han ett brev till det ofödda barnet, och hur många människor förmodligen aldrig kommer se barnet som riktigt svensk.

Artisten Adam Tensta har väckt mycket uppmärksamhet för sitt arbete mot rasism, inte minst i samband med att han lämnade TV4 Nyhetsmorgons studio i kritik mot att kanalen låtit en person som uttryckt sig rasistiskt medverka.

I maj väntar Adam Tensta sitt första barn, och artisten har nu blivit ny krönikör för tidningen Vi föräldrar. I det första inlägget skriver Tensta ett brev till sitt ofödda barn, där han i förberedande syfte varnar barnet för den rasism det kommer att utsättas för.

► LÄS MER: Adam Tensta i protest mot TV4
 

"Det finns många personer där ute som inte tycker att du är en riktig svensk. Dem ska du inte lyssna på, min bebis. Det finns de som tycker att du inte hör hemma här i Sverige, för att din farfar är en invandrare. De tycker att han, jag, du och alla som ser ut som vi, ska packa våra ­saker och flytta någon annanstans. De personerna ska du såklart inte lyssna på heller", skriver Tensta bland annat i texten.

I texten varnar Tensta också för vita människor som säger att de inte "ser din färg", eftersom dessa enligt Tensta är snälla men i regel har svårt att sätta sig in i hur livet är för den som inte är vit.

Tensta skriver också att han hoppas att barnet aldrig kommer att behöva träffa på rasister, men hur han måste konstatera att så förmodligen kommer att bli fallet.

► LÄS MER: Kändisarnas stöd till Adam Tensta: "Står upp på bästa tänkbara sätt"
 

"De finns överallt, i alla städer, i alla kommuner och i alla stadsdelar. I hemmen, i våra skolor och på våra arbetsplatser. De allra flesta pratar sällan högt om vad de känner, de sitter i kollektivtrafiken eller i sina bilar på väg till och från jobbet och brinner inombords. De gör det för att de tror att de äger rätten till vårt fina land, bara för att de hade turen att födas här. Som att de själva valde vilka deras föräldrar skulle bli.", skriver Tensta.

Tensta avslutar inlägget med att konstatera att bebisen inte behöver ta kampen om hen inte vill, och att det finns så mycket han och barnets mor vill förbereda barnet för, och att "vi lika gärna kan börja nu".

Adam Tensta har släppt 5 skivor. Den senaste, "The empty", släpptes 2015.

► LÄS MER: Adam Tenstas egna ord om protesten

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Vardagsrasism