En tidigare terrordömd man dödade två personer i en Parisförort och livesände sedan inifrån offrens hus där det mördade parets treårige son fanns. Polisen har gripit två personer som misstänks för samröre med mördaren.

TT/ Montage

Den misstänkte gärningsmannen Larossi Abballa sköts ihjäl i polisinsatsen. Bilden har inget med artikeln att göra. 

I går kväll höggs en 42-årig polis ihjäl utanför sitt hem i Magnanville, nordväst om Paris. Efter knivattacken tog angriparen polisens partner och treårige son som gisslan i parets hus.

Insatsstyrkor anlände snabbt och höga smällar hördes när de gick in i huset, efter att byggnaderna intill hade evakuerats. Insatsstyrkorna hittade då kvinnan död. Parets son hittades också i huset, "chockad men inte skadad", uppger en åklagare.

Den misstänkte gärningsmannen Larossi Abballa sköts ihjäl i polisinsatsen. Dessförinnan hade han livesänt på Facebook inifrån huset. På filmen säger Abballa att han inte visste vad han skulle göra med barnet, skriver CNN.

Två gripna

Gärningsmannen ska ha svurit trohet till terrorgruppen Islamiska staten (IS) och islamistgruppens propagandaorgan Amaq sade i ett uttalande att "IS-krigaren dödar en polischef på polisstationen i staden Les Mureaux och hans fru med stickvapen nära Paris".

Två personer som polisen uppger vara knutna till gärningsmannen har idag gripits. Poliskällor uppger att Abballa sedan tidigare förekommit i en polisutredning om ett jihadistnätverk med kopplingar till Syrien.

Den 25-årige mannen dömdes 2013 till tre års fängelse för kopplingar till en terrororganisation med syfte att förbereda terrorbrott, uppger källor nära utredningen till AFP.

"Otvetydigt terrordåd"

Franska åklagare som arbetar med terrorbrott kommer att utreda fallet.

Landets president François Hollande säger att paret "fegt mördats av en terrorist" och att det handlade om ett "otvetydigt terrordåd".

- Frankrike står inför ett betydande terroristhot, säger Hollande.

I fjol skakades Frankrike av två stora terrordåd, där sammanlagt 147 människor dödades.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott