Pewdiepie fördömer attacken.
Pewdiepie fördömer attacken.

En av de misstänkta terroristen som attackerade en moské i Nya Zeeland under natten till fredagen svensk tid uppmanade under en livesändning från dådet att följa "Pewdiepie". Nu svarar youtubern.

Den man som attackerat och dödat flera personer i en moské under fredagen uppmanade alla som tittade på hans livesänding att följa ”Pewdiepie”. Det kan man se i den 17 minuter långa filmen som den misstänkte gärningsmannen sände i samband med dådet.

LÄS MER: Terrorattacken i Nya Zeeland – det här vet vi

Alldeles i början av filmen där den misstänkta terroristen sänder dådet sitter han i en bil. Han nämner då Pewdiepie och säger ”remember to subscribe to pewdiepie”.

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg är världens största youtuber. Han har flera gånger varit i blåsväder och anklagats för att ha rasistiska åsikter. Varför terroristen nämner youtuberns namn är dock oklart.

LÄS MER: Tänk på det här när påståenden sprids vid stora nyhetshändelser

På twitter fördömer youtubern attacken.

”Jag hörde precis de förfärliga nyheterna från Nya Zeeland, Christchurch. Jag mår illa över att mitt namn har yttrats av den personen. Mitt hjärta går ut till de drabbade”

Klockan 13.40 lokal tid, vilket är 01.40 svensk tid, öppnade en person eld i Masjid Al Noor-moskén som ligger i centrala Christchurch, Nya Zeeland. Ytterligare en attack ska ha skett i den närliggande Linwood-moskén. 49 människor uppges ha dött i attackerna och ytterligare nästan 50 ska ha skadats. Tre personer har gripits misstänkta för dåden.

LÄS MER: Terroristen i Nya Zeeland ville hämnas Ebba Åkerlund

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset