Fången blandades ihop med en besökare och vandrade ut ur anstalten.
Fången blandades ihop med en besökare och vandrade ut ur anstalten.

En fånge som misstänks för terrorfinansiering blandades ihop med en besökare vid en anstalt i centrala Köpenhamn. När personalen upptäckte misstaget var det redan för sent – den misstänkte personen hade promenerat ut ur fängelset.

Misstaget skedde i samband med att en fånge, misstänkt för terrorfinansiering, fick besök av fem personer vid en anstalt i centrala Köpenhamn i augusti i år.

LÄS MER: Stal smör och ålade genom ventil – 6 rymningar vi minns

Fången blandades ihop med en av besökarna, trots att personerna enligt en rapport skilde sig tydligt till utseendet, skriver den danska nyhetbyrån Ritzau, enligt Politiken.

Förväxlingen av personen upptäcktes efter besöket. Först då insåg fängelsepersonalen att den person som de fört tillbaka in i fängelset, via visiteringen, inte var den intagne. Fången hade i stället helt obehindrat vandrat ut ur fängelset, rapporterar Ritzau.

Uppgifterna kommer från en rapport om rymningen som danska Rikspolisstyrelsen skickat till landets justitieminister, där polisen larmar om en allvarligt säkerhetsbrist vid anstalten.

Nu ska rutinerna för legitimering av besökare ses över.

LÄS MER: Kriminalvårdens utredning av rymning klar: Personal följde inte reglerna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset