Apple ryktas jobba med en ny bil. Men Teslas vd ger inte mycket för satsningen: ”Bilar är väldigt komplexa jämfört med mobiler och smarta klockor”.

Under ett besök i Tyskland har Teslas vd Elon Musk passat på att kommentera Apples påstådda satsning på elbilar.

– De har anställt personer som vi gett sparken, svarade han på frågan om han oroade sig för att Apple anställd tidigare Teslaingenjörer, enligt Engadget.

– Om du inte lyckas på Tesla, så börjar du jobba hos Apple.

►LÄS MER: Tesla Model X är här – därför är stadsjeepen årets mest hajpade bil

Tesla presenterade nyligen Model X, den första stadsjeepen med enbart elmotor och besökte Tyskland för att prata om elbilens framtid i landet. Men under besöket fick han frågor om Apples omtalade satsning på elbilar. Han passade då även på att dissa en annan av Apples produkter.

– Har du någonsin tagit en titt på Apple Watch? Nej, skämt åsido: Det är bra att Apple rör sig och investerar i denna riktning. Men bilar är väldigt komplexa jämfört med mobiler och smarta klockor. Du kan inte bara gå till en underleverantör som Foxconn och säga: Bygg mig en bil. Men för Apple är bilen nästa logiska steg för att skapa innovation. En ny penna eller en större Ipad var inte tillräckligt relevant, sa Elon Musk under besöket.

►LÄS MER: Snabbtest: Iphone 6s på 60 sekunder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik