Med Galaxy S6 Edge (till vänster) och Galaxy S6 (till höger) har Samsung gjort sina snyggaste mobiler hittills, enligt Metros prylexpert (i mitten).
Med Galaxy S6 Edge (till vänster) och Galaxy S6 (till höger) har Samsung gjort sina snyggaste mobiler hittills, enligt Metros prylexpert (i mitten).

Tråkig plast har bytts ut mot lyxigt glas och aluminium i Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. Metro har testat vad som är både de snyggaste och bästa Samsungmobilerna hittills.

Aron Andersson
Skillnaden mellan mobilerna är den böjda skärmen på Galaxy S6 Edge som sträcker sig över mobilens kanter.
Aron Andersson
Kameran i S6 har fått optisk bildstabilisator vilket är en välkommen funktion.
Aron Andersson
Aron Andersson

Vad är nytt i Galaxy S6?

Samsung har äntligen börjat släppa på sin udda förkärlek till plast. I Samsung Galaxy S6 är det glas och flygplansaluminium som gäller, och det är vi tacksamma för. Riktigt lyckat blir det i Galaxy S6 Edge, där skärmen liksom böjer sig runt kanterna på mobilen.

Vad är poängen med böjd skärm?

I Galaxy Note Edge använde Samsung den böjda skärmytan som extraskärm, för notiser och menyalternativ. I S6 Edge handlar det mer om design. Det ger mobilen ett lyxigare utseende när skärmen sträcker sig över kanterna. Men visst döljer det sig lite funktioner i den svängda ytan också. Om telefonen ligger med skärmsidan mot bordet kan den till exempel lysa i olika färger beroende på vem som ringer.

Hur skiljer sig S6 och S6 Edge åt?

Det är den böjda skärmen som är huvudsakliga skillnaden. I övrigt är det egentligen samma mobil. Men den lilla skillnaden är större än du tror. Faktum är att det är skillnaden mellan Samsungs snyggaste mobil någonsin och en helt okej mobil. 

Hur bra fungerar telefonerna?

Fingeravtrycksläsaren i hemknappen är ljusår bättre än tidigare, och kan utmana Iphone. Kameran har fått en väl fungerande optisk bildstabilisator. Skärmen har en pixeltäthet på 567 pixlar per tum, vilket måste vara någon form av rekord. Kort sagt, det är telefoner i toppklass. Ett litet minus är som vanligt batteritiden, men de flesta mobilanvändare är nog vana vid det i dag.

I en mening?

Samsungs bästa telefon hittills i dubbel tappning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester