Test: HTC One – roligaste mobilen på marknaden
Test: HTC One – roligaste mobilen på marknaden

HTC One är här för att utmana Samsung Galaxy S4. Metros prylexpert tycker att kameran gör den till marknadens roligaste mobil.

Är detta en dödsryckning från HTC?
I så fall är det en väldigt vital sådan. Mobiltillverkaren är kanske nere för räkning, men det är inte HTC One som är en formidabel mobiltelefon, fullproppad med massa roliga funktioner.

Roliga funktioner låter som en gimmick?
Vissa av dem är rätt onödiga än så länge. Jag tänker kanske främst på Blinkfeed, som blandar vänners statusuppdateringar med senaste nytt från stora sajter. Där saknas fortfarande bra svenska nyheter, och viktiga möjligheten att stänga av hela funktionen. Men nya kameraläget Zoe, som på pappret låter som en fet gimmick, är det roligaste jag stött på i kameraväg.

Vad gör Zoe då?
Zoe fångar små videosnuttar i stället för att ta vanliga bilder. Det är varken helt nytt eller särskilt revolutionerande i sig. Men ändå är det alldeles omöjligt att få nog av det. Tack vare videofunktionen går det till exempel enkelt att ta bort föremål som rör sig i bilden. Och roligast är att mobilen automatiskt kan sätta ihop flera Zoe-klipp till kortare små filmer. 

Värt att köpa mobil för kameran?
Nu är inte mobilen helrutten i övrigt heller. Skärmen är den bästa jag sett. Prestandan är i topp. Högtalarna är enda minuset, men det spelar liksom inte så stor roll.

I en mening?
Den absolut roligaste mobilen på marknaden.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset