Test: Iphone 5s – så många glober får nya Apple-mobilen En av nyheterna i Iphone 5s är möjligheten att filma i nya läget ”långsam”, alltså slowmotion.
Test: Iphone 5s – så många glober får nya Apple-mobilen En av nyheterna i Iphone 5s är möjligheten att filma i nya läget ”långsam”, alltså slowmotion.

På utsidan är det mesta sig likt, men inuti gömmer sig faktiskt några, ganska underhållande, nyheter. Metros prylexpert sätter betyg på nya Iphone 5S.

Lotta Bergseth

Fingeravtrycksläsaren sitter i hemknappen och gör att du kan låsa upp mobilen med fingret.

Lotta Bergseth

Vad är nytt i Iphone 5S?

Förutom S:et? Snabbare processor, roligare kamera, ny rörelseteknik, bättre 4G-stöd och fingeravtrycksläsare. Det är några få uppdateringar i samma skal som tidigare.

Är det stor skillnad?

Kamerafunktionerna, med bland annat med slowmotion-inspelning, och fingeravtrycksläsaren är det första du märker, och säkert leker lite med. Båda är väldigt underhållande och det förstnämnda bäddar för en hel del experimenterande.

Gör jag bäst i att välja Android eller Iphone?

Det är, sedan en tid tillbaka, mest en smaksak. Men Iphones skärm har inte vuxit lika mycket som Androidmobilernas. Den insikten känns faktiskt lite dyster när mobilerna ligger sida vid sida. Å andra sidan är jag fortfarande oerhört svag för hur Apple får allt att verka så jäkla enkelt.

Är det värt att uppdatera?

Som vanligt förnyar Apple sina produkter precis lagom mycket för att pryltokiga ska bli alldeles handsvettiga och köa till butikerna. Men övriga behöver faktiskt inte byta upp sig om inte nuvarande mobil börjar kännas gammal. Ett utökat stöd för 4G är å andra sidan ett fint argument för att uppgradera.

I en mening?

Stilren superlur med rolig slowmotion-kamera. 

► LÄS MER: Snabbtest av nyheterna i Iphone 5s

► LÄS MER: Så bra är alla nyheter i IOS 7

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester