Måste en smart mobil kosta 7 000 kronor? Metro har testat budgetluren Moto G, för den som inte måste ha det allra fräckaste.

Vad är Moto G?

Det är en lite billigare Android-mobil från Motorola som alltså är tillbaka på svenska marknaden.

Har de varit borta?

Ja, men framöver kommer det att dyka upp flera Motorola-telefoner i svenska butiker och om Moto G är något att gå på så är det välkommet återseende.

Vad är bra med Moto G?

Den stora attraktionskraften är det låga priset på bara 2 000 kronor när många telefoner kostar 7-8 000 kronor. Trots den prislappen är det inga större fel på Moto G, den är förvånansvärt snabb, tar bra bilder och kör tacksamt nog en väldigt ren version av operativsystemet Android.

Hur kan den vara så billig?

Skärmen, på 5 tum, har ”bara” en upplösning på 1 280 x 720 pixlar, alltså något lägre än full HD. Mobilen är tjockare, och klumpigare, än de dyrare alternativen. Och kameran är på 5 megapixel. Ingen av dessa eftergifter spelar dock så stor roll för gemene man. Det är inget som stör vid normal användning (förutom möjligtvis storleken).

Vem ska köpa?

Den som inte behöver ha det absolut häftigaste som finns, men som ändå inte vill riskera framstå som en kvarleva från en svunnen tid. Moto G är trots allt ingen knapptelefon med ”Snake” som enda spel. Faktum är att den avskalade versionen av Android gör att mobilen känns fräschare än många Samsung eller HTC-mobiler.

I en mening?

Billig mobil för den som vill kompromissa så lite som möjligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester