Test: Samsung Galaxy Gear – kameran är största behållningen. Klockan Galaxy Gear synkroniseras med mobilen, till en början fungerar den endast fullt ut med Galaxy Note 3.
Test: Samsung Galaxy Gear – kameran är största behållningen. Klockan Galaxy Gear synkroniseras med mobilen, till en början fungerar den endast fullt ut med Galaxy Note 3.

Med Samsungs första smarta klocka kan du spionera på kollegorna. Men mycket roligare än spionkameran blir det inte, tycker Metros prylexpert.

Lotta Bergseth

Galaxy Gear har en inbyggd kamera med 2 megapixels upplösning.

En klocka känns inte särskilt nyskapande?
Men Galaxy Gear är mer än en klocka, det är en ”smart” klocka. Alltså rymmer den massa finesser och nymodigheter som stegräknare, kamera, appar och så vidare.

Som en spionklocka?
Lite så, problemet är bara att det inte går att spionera så bra eftersom det inte går att stänga av ljudet. De flesta förstår att du har något fuffens för dig när de hör kameraklicket. Bilderna blir kanske inte heller så fantastiskt bra, men detta är ändå den stora behållningen med klockan.

Resten är inget att ha?
Än så länge finns det inte så mycket appar att välja på. Dessutom går klockan bara att använda fullt ut för den som även har telefonen Galaxy Note 3 i fickan. Klockan kopplas ihop med mobilen via bluetooth.

Vad ska jag med Galaxy Gear till?
För den som vill låtsas som att de lever i en Tillbaka till framtiden-doftande version av 80-talet är klockan utmärkt. Till och med designen andas någon form av Knight rider-estetik. Men för alla som inte älskar Miami Vice är de 2 700 kronorna lite väl mycket.

I en mening?
En rolig kamera, men inte särskilt smart klocka.

► LÄS MER: Galaxy Gear gör dig till James Bond

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester