Trots blinkande lampor kommer LG:s partyhögtalare PK7 mer till sin rätt som en vardagshögtalare.

LG har varit lite frånvarande inom trådlösa högtalare. Speciellt bland partyhögtalarna, med undantag av förra årets LG FH2. Men på IFA-mässan visade de upp ett brett Xboom-sortiment, där Xboom Go PK7 är den största bärbara modellen. Själva högtalaren är en storlek större än UE Megaboom, och känns ännu större på grund av bärhandtagen. De behövs, för den är rejält tung också. Den är rejält byggd och uppenbarligen gjord för att släpa med sig.

Skräddarsy diskolamporna

Batteriet räcker hela dagen men tar väl många timmar att ladda. Bakom en lucka på baksidan döljer sig laddningskontakten, en Aux-port om man vill ansluta en ljudkälla med sladd, samt en knapp för att koppla ihop flera högtalare. Om det ska vara i tvilling- eller stereoläge väljs från appen. I appen kan man också skräddarsy diskolamporna som livar upp festen. Vilken effekt som ska användas kan väljas med knapparna på ovansidan. Där kan man även styra uppspelningen, välja källa och slå på eller av basförstärkning samt klarare röster. Man kan även aktivera mobilens röstassistent, eller använda mikrofonen för telefonsamtal.

LÄS MER: Prisvärt vinylljud: Fem av de bästa spelarna i vinylklassen

LG har tagit hjälp av ljudexperterna på Meridian och det märks att detta är ett steg upp från vad vi är vana vid. Spelar man akustisk eller lounge-musik så finns det inte mycket att klaga på. Det låter klart och balanserat och sångröster lyfts fram fint, speciellt om man aktiverat den funktionen. Men detta är ju en partyhögtalare, så vi brakar på med rock och elektronisk dansmusik på hög volym. Den överstyr inte på något sätt, men de passiva baselementen ger ändå inte så mycket bastryck som vi hade önskat. Och diskanten blir lite rå.

PK7 tål väta – och har fräsiga diskolampor.

Bättre ljud än väntat

LG PK7 marknadsförs som en partyhögtalare med blinkande lampor, tufft utseende och löften om pumpande bas. Det når den inte riktigt upp till då volymresurserna inte riktigt räcker till och basen inte har tillräckligt tryck. Däremot är den en mycket respektabel bärbar trådlös högtalare för alla andra användningsområden. Den har lång batteritid. Men framför allt har samarbetet med Meridian gjort att ljudkvaliteten är långt bättre än väntat. Slår man av diskolamporna och lyssnar på sin vanliga favoritmusik så får man ett balanserat, klart och tilltalande ljud som man inte tröttnar på.

Jonas Eklund/Ljud&Bild

LÄS MER: Apple vs Samsung – här är den bästa smartklockan

LG XBOOM GO PK7

Plus: Praktiska bärhandtag. Tål vattenstänk. Kul discolampor. Bra ljudkvalitet överlag.
Minus: Specialladdare. Förhållandevis vek bas.
Pris: 2300 kronor

• Uteffekt: 30-40 watt
• Anslutningar: Aux, Bluetooth aptX HD
• Batteri: 20 timmar
• Finesser: Parkoppling, ljuse ekter
• Tålighet: IPX5 (Spolsäker)
• Mått/vikt: 32 x 17 x 15 cm/2,9 kg

BETYG: 4/5

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tech