Test: Tre datormöss från Logitech
Test: Tre datormöss från Logitech

Pekskärm blir allt vanligare på nya datorer. Är musen ens nödvändig längre? Metro har testat tre nyheter från Logitech som alla försöker passa in i den moderna världen.

Logitech T620 Touch Mouse. Pris: 699 kronor.

Logitech T650 Wireless Rechargeable Touchpad. Pris: 799 kronor. 

Logitech T400 Zone Touch Mouse. Pris: 499 kronor. 

Jag behöver en ny datormus, några tips?
Men vilken tur du har! Veckans pryltest är nämligen tre nya möss. De kommer i lite olika färger och skepnader, och med varierande funktioner. Men den gemensamma nämnaren är tryckkänslighet.

Är inte tryckkänslighet ganska grundläggande för en datormus, hehe?
Så vi har att göra med en lustigkurre alltså? Visst går det att ”trycka” med de flesta möss. Men en tryckkänslig yta, som de här mössen har, gör det möjligt att genomföra olika fingergester för olika kommandon.

Vad kan det vara för kommandon?
Mössen är anpassade för nya Windows 8, och det handlar om att växla program, att hitta tillbaka till hemskärmen, och att bläddra i höjdled eller sidled.

Vad skiljer de tre mössen åt?
Touchpad är en styrplatta, som alltså står placerad rätt statiskt på skrivbordet, medan de andra två är mer traditionella datormöss. Touch Mouse är tryckkänslig på hela ovansidan, medan Zone Touch har en särskilt liten zon i mitten för detta syfte.

Och vilken är bäst då?
Jag föredrar Zone Touch. Där fungerar både knappfunktionen och den tryckkänsliga ytan bäst. Den har dessutom en greppvänlig gummisarg på sidorna och är som ett plus billigast. Tristast i testet är Touch Mouse, där det lätt går att klicka av misstag när scroll-funktionen trilskas. Flest gester är möjligt på Touchpad, men prislappen är också högst.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset