Fotbollslaget hittades efter nio dagar i grottan.
Fotbollslaget hittades efter nio dagar i grottan.

De tolv pojkarna och fotbollstränaren som varit försvunna i en grotta har blivit räddade. I nio dagar var de försvunna, men har nu hittats vid liv, uppger BBC.

Fotbollslaget, bestående av pojkar mellan 11 och 16 år försvann den 23 juni efter att ha cyklat iväg till grottan Tham Luang Nang Non i Chiang Rai, Thailand. Väl där tros laget och deras 25-årige tränare ha fastnat, då det började regna kraftigt.

Efter försvinnandet hittades nämligen pojkarnas cyklar, ryggsäckar och fotbollsskor vid ingången till grottan och ett intensivt sökarbete sattes igång.

LÄS MER: Sökinsats efter fotbollslag fortsätter – instängda i grotta i en vecka

Utöver thailändska räddningsarbetare och attackdykarförband, kallades även experter från Kina, Australien, Japan, USA och Storbritannien in för att hjälpa till i räddningsarbetet. Totalt beräknas drygt 1000 personer ha deltagit, skriver CNN.

Men under måndagseftermiddagen, nio dagar efter försvinnandet, har fotbollslaget till slut hittats. Alla tolv pojkar och deras tränare bekräftas vara vid liv, uppger BBC.

Nu återstår arbetet med att få ut pojkarna ur grottan, vilket kan medföra risker. Gångarna att trånga och grottan är fylld av vatten. Men dykare och arbetslag arbetar för fullt för att hitta den säkraste lösningen till hur man ska få ut fotbollslaget ur grottan.

Texten uppdateras.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset