Nu har thailändska massörer tröttnat på frågor om sexuella tjänster och så kallad ”happy ending”. Utanför flera salonger hänger skyltar där man ber att få slippa sextrakasserierna, skriver Sydsvenskan.

Lotta Bergseth

En skylt på en massagesalong i Stockholm. 

Pornpinum Meejaii arbetar på Salong Nong i Malmö, och har varit massör i 27 år. Hon är diplomerad sjukgymnast och inriktat sig på medicinsk massage. Hon säger att hon är stolt över sitt yrke, men flera gånger i veckan ringer män och vill ha mer än bara massage.

– De ringer och frågar om jag kan massera deras snoppar. Jag frågar om de vill ha "happy ending". Ja säger de då. Okej säger jag. Skynda dig och kom hit. Sen berättar jag för dem att jag har en sax här i salongen. Jag säger till dem att jag ska klippa av deras snopp och sen slänga ut den på gatan, säger Pornpinum Meejaii till Sydsvenskan.

Flera thailänska massörer vittnar om samma sak. Lisa, som kom till Sverige för fyra år sedan, och vars dröm att starta eget gick i uppfyllelse, får ständigt sexuella förfrågningar.

­– Jag vill hjälpa människor som har ont. Men i stället kommer många och frågar mig om sex. Det händer nästan varje dag. Jag blir så ledsen, säger hon till Sydsvenskan.

Sawatdee är ytterligare en thailändsk massagesalong som Sydsvenskan har besökt. Utanför hänger en skylt med texten ”OBS! Endast seriös massage”. Men det håller inte frågorna borta. Ibland kommer männen dessutom med sexförslag under själva massagen.

– Då är man ensam i rummet. Det känns inte bra och ibland blir jag rädd. Tänk om de slår mig när jag säger nej, säger Korapin Panyakham som arbetar i salongen.

Massören Kataleya Johansson, som driver salongen Golden Hits, berättar för Sydsvenskan att hon och hennes kolleger har sytt en speciell ”osexig” uniform för att bära när de masserar.

– Den har ingen urringning och täcker det mesta av kroppen, säger Kataleya Johansson till Sydsvenskan.

– Många frågar om "happy ending" och när vi säger nej försöker de istället prata snusk med oss. De tafsar och smeker oss och det känns inte okej. De visar ingen respekt. Jag tror att det beror på att vi är från Thailand, säger hon.

I ett nystartat projekt försöker Malmö kommuns råd- och stödteam nå thailändska massörer som utsätts för trakasserier.

– Män kommer dit och kräver sex. Bara för att det är thaikvinnor tror många män att det är fritt fram och behandla dem hur som helst. Många av de här kvinnorna är rädda och vi försöker hjälpa dem med tolk och stöd ifall de vill göra polisanmälningar, säger socialsekreteraren Karin Pramberg till Sydsvenskan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset