Jag älskar er båda”, skriver en av pojkarna.
Jag älskar er båda”, skriver en av pojkarna.

Det unga fotbollslaget och deras tränare har varit instängda i grottan sedan den 23 juni. Nu har pojkarna fått skriva brev till sina familjer. ”Jag älskar er mamma och pappa”, skriver en av pojkarna.

Dykare har hjälpt till att föra breven ut från grottan och till familjerna som väntar utanför. Flera av pojkarna försöker lugna sina oroliga föräldrar genom sin text, rapporterar SVT.

”Jag älskar er mamma och pappa. Var inte oroliga. Jag är säker här. Jag älskar er båda”, skriver en av pojkarna i sitt brev.

LÄS MER: Kan ta månader att få ut pojkarna ur grottan

”Glöm inte mitt födelsedagskalas”, skriver en annan pojke.

Några av barnen är oroliga för just sådana saker, för läxor de inte gjort och framtida födelsedagar.

Fotbollslagets 25-åriga tränare har också skrivit ett brev. Där ber han föräldrarna om ursäkt.

”Till er föräldrar, pojkarna mår bra, räddningsarbetarna tar väl hand om dem. Jag lovar att jag ska ta så bra hand om pojkarna som möjligt. Jag vill tacka för allt stöd och jag vill be om ursäkt till alla föräldrar”, skriver han.

LÄS MER: Elon Musk vill hjälpa de instängda pojkarna – har en plan för att få ut dem

Under fredagskvällen skulle en räddningsaktion påbörjas, där det var tänkt att börja föra ut barnen. Men på grund av syrebrist på vägen genom grottan blåstes aktionen av. Istället fortsätter arbetet med att syresätta grottan via slangar, samtidigt som man försöker pumpa ut så mycket vatten som möjligt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset