Bara i Phuket har över 583 personer gripits inom loppet av två veckor i oktober.
Bara i Phuket har över 583 personer gripits inom loppet av två veckor i oktober.

Immigrationspolisen i Thailand gör nu en offensiv insats mot turister som stannat för länge i landet. I svenskparadiset Phuket har 583 turister gripits inom loppet av några veckor.

Sedan ett par månader tillbaka har den thailändska immigrationspolisen letat med ljus och lykta efter personer som vistas i landet utan att ha rätt till det.

Dels handlar det om personer som tagit sig in i landet utan visum, men också om hundratals turister vars visum gått ut.

LÄS MER: Nu kan du få böter om du röker på stranden i Thailand

Operationen kallas ”X-ray outlaw foreigners”, och tusentals personer har gripits runt om i landet.

Bara i Phuket, dit tiotusentals svenska resenärer vallfärdar varje vinter, greps 583 personer under de två första veckorna i oktober, skriver Aftonbladet.

Medborgare från Finland, USA, Tyskland och Ryssland uppges ha gripits under turisträderna, men än så länge finns inga uppgifter om att någon svensk gripits.

LÄS MER: Här är världens dyraste och billigaste semesterstäder

Svenskar behöver inget visum för att resa in i Thailand, så länge avsikten inte är att stanna längre än i 30 dagar. Bryter man mot reglerna riskerar man dock att bli hemskickad och hamna på landets ”svarta lista”.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset