Margaret Thatcher, Storbritanniens sämsta premiärminister, åtminstone om The Historical Writer's Association står för omröstningen. Arkivbild.
Margaret Thatcher, Storbritanniens sämsta premiärminister, åtminstone om The Historical Writer's Association står för omröstningen. Arkivbild.

Organisationen The Historical Writer's Association, en medlemsorganisation för författare av historiska romaner och faktaböcker, har låtit sina medlemmar rösta fram den sämsta premiärministern i Storbritannien de senaste 100 åren.

Enligt The Guardian var det järnladyn Margaret Thatcher som knep förstaplatsen med 24 procent av rösterna. David Cameron, som nyligen avgick, landade på andraplatsen med 22 procent av rösterna, följt av Neville Chamberlain på tredje plats med 17 procent.

"Hon förstörde för många bra saker i samhället och skapade för många dåliga för att sedan lämna ett socialt och moraliskt vakuum", skriver författaren Emma Darwin i sitt svar om Thatcher.

Paddy Ashdown, som tidigare varit ledare för Liberaldemokraterna, höll däremot inte med:

"Jag höll inte med Mrs Thatcher. Jag kämpade emot henne hela vägen. Men jag tycker att hon var en bra och nödvändig förstörare. Några av de gamla strukturerna som hon rev ner var tvungna att tas bort."

Tony Blair landade på fjärde plats med 11 procent av rösterna. Efterträdaren Gordon Brown kom efter med 8 procent.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset