Sångaren Justin Young har inget emot att The Vaccines jämförs med band som REM och Rolling Stones. 
Sångaren Justin Young har inget emot att The Vaccines jämförs med band som REM och Rolling Stones. 

Justin Young, sångaren i bandet The Vaccines, har opererats tre gånger för sina röstproblem. – Jag kommer aldrig att vara helt bortom oro längre, säger han om sin röst.

I morgon släpps The Vaccines nya skiva ”Come of age”, blott ett och ett halvt år efter debuten ”What did you expect from the Vaccines”. Det är ganska snabbt, men The Vaccines sångare Justin Young menar att de inte har haft bråttom.

– Vi låter alltid som att vi har bråttom, men nej, vi vill bara göra musik och bli lite bättre. Det var inte länge sedan vi satt varje ledig minut vi kunde med våra instrument och nu har vi möjligheten att göra det på heltid.

Han menar även att det  fanns en tid där band släppte skivor minst två gånger om året och att de faktiskt var bra.

– På sextio- och sjuttiotalet. Och när vi närmade oss jul hade vi låtar nog att göra en till skiva. Framgång är kortvarig. Man är bara så bra som den senaste skivan.

Det må alltså se snabbt ut utifrån, och som att de är ett nytt band, men Justin Young meddelar att de hållit på med musik sedan tolvårsåldern i olika konstellationer. 

Band brukar inte vara så förtjusta i att jämföras med andra band, men Justin Young har hittills aldrig blivit förolämpad.

– De vi jämförts med tidigare har alltid varit band jag gillat, men om jag fick välja själv ... REM, när de utvecklade sitt postpunksound ...och Rolling Stones. 

En av Justin Youngs största utmaningar var när hans röst tog slut och han fick opereras tre gånger.

– Jag kommer aldrig att vara helt bortom oro längre, men jag har gjort ett par livsstilsändringar och har lite märkliga uppvärmningsövningar numera. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset