Thea Alne.
Thea Alne.

Åttaåriga Thea Alne vill ofta hjälpa andra. Och nu har hon gjort det igen. ”Det kan man bara stå i respekt för”, säger Theas mamma.

När Thea Alne, 8, satt och tittade på ett program om cancersjuka barn tillsammans med mamma Mia Alne föddes en idé i flickans huvud, vilket Hallands Nyheter var först med att skriva om.

– Hon har alltid varit en sådan person som funderar över hur andra har det och gör vad hon kan för att hjälpa till. Och den senaste tiden har hon varit extra påverkad av oron och alla flyktingbarn som kommer hit. Hon undrar varför vi inte kan hjälpa mer, säger Mia.

►LÄS MER: Towa, 6, skänker sitt långa hår till cancersjuka barn

Thea berättade för sina föräldrar att hon ville klippa av sig håret och skänka det till cancersjuka barn som har tappat håret av cellgifterna. Mia tog då kontakt med barncancerfonden för att ta reda på hur de skulle gå till väga. Sedan gjorde de slag i saken och begav sig till frisören. Nu ska det det göras en peruk av Theas hår.

►LÄS MER: Christian, 8, sparade håret i två år – för att hjälpa cancersjuka barn

– Det absolut första hon sa när hon hade klippt sig var ”oj, vad kort det är”, men utan förfäran. Jag har frågat om hon ångrar sig, men hon säger att hon kan göra det igen.

Som förälder berättar Mia att hon själv har väldigt mycket att lära av sin dotter.

– Hon har två syskon också och alla tre tänker likadant. Det kan man bara stå i respekt för, säger Mia.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset