Thomas Sekelius låt "One more in the crowd" är årets Pridelåt.
Thomas Sekelius låt "One more in the crowd" är årets Pridelåt.

Sociala medie-stjärnan Thomas Sekelius har gjort årets Stockholm Pridelåt ”One More in the Crowd”. Metro har frågat om vad låten betyder för honom.

Lyssna på hela låten här! Och glöm inte att sätta på ljudet.

 

Förutom att vara känd för sina Youtube-videos om bland annat smink, så är Thomas Sekelius också en musiker. Debutsingeln ”Awakening” släpptes i år och handlar om att komma ut som homosexuell. Efter det kändes det, enligt Thomas Sekelius, helt rätt att söka till årets Stockholm Pride-låt.

– I och med att jag pratar mycket om det på mina plattformar och står för HBTQ-rättigheter så kände jag att det var något jag verkligen ville göra, att kombinera musiken med mina åsikter, säger Thomas Sekelius till Metro.

LÄS MER: Stockholm sätter upp samkönade trafikljus – inför Pride

Bland alla bidrag blev just Thomas Sekelius låt ”One more in the crowd” (som kan översättas till ”En till i publiken”) utvald och genom den vill han förmedla ett viktigt budskap.

– Fastän folk tycker si och så om HBTQ-personer så ska man fortfarande vara sig själv till hundra procent och fortsätta köra sitt race. Anledningen till att låten heter ”One more in the crowd” är för att många av människorna som lämnar hat-kommentarer och är jävligt elaka tror att det på något sätt ska få mig och andra att tro att vi är ”onormala”, men i mina ögon så är man fortfarande bara one more in the crowd. Hatarnas ord betyder ingenting.

LÄS MER: Värdskapet till Sverige inför Europride 2018

För Thomas Sekelius var det också viktigt att låten var peppande.

– Jag ville inte göra en sentimental djup Pridelåt, även om sådana också har sina ögonblick när man behöver dem. Jag ville göra en låt som folk kunde festa till och uppskatta allt det fina med Pride.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset