Tidens anda ­ det vi talar om just nu Livet är en fest
metro
Du hatar att alla pubar stänger kl 01.00. Du vägrar gå hem med din salongsberus-ning. Vad göra? Crown Nightclub kan då vara lösningen på ditt problem. De har öppet till 04.30, vilket ju innebär en hel del timmar att spela blackjack, sjunga karaoke, röka cigg i rökrummet och beställa shotsbrickor. We love it.
Crown Nightclub, Amiralsgatan 19, Malmö, 23.30­04.30, fri entré

Releasefest mejeriet
Det går bra för Jade nu. Lundabandet som är superaktuella släpper singeln
"Live your life" på Warner. Och eftersom det går så bra nu vill de bjuda på fest. På Mejeriet i Lund kommer de att spela och kalasa hela kvällen lång.
Releasefest för Jade, Mejeriet, St Söderg 64, Lund, 21.00, fri entré
Mix Musik på Jeriko
Det är alltid härligt att göra nya upptäckter. Och att Jerikos vardags-arrangemang är ruskigt bra är förmodligen senaste tidens bästa upptäckt. I kväll är det Mix Musik som håller i trådarna. Spelar piano gör argentinaren Emilio Solla med en tillhörande orkester. Det blir ett smörgåsbord av jazz, tango och folklore.
Emilio Solla, Jeriko, Spång 38, Malmö, kl 19.30, 120 kr, medlem/student 100 kr
Dramaten nästa?
Avgångsstudenterna vid Teaterhögskolan sätter upp en pjäs. Den heter "Sommargäster" och är skriven av Maxim Gorkij. Den handlar om några borgare som flyr ut på den ryska landsbygden för att slappa. Men allt går åt pipsvängen för dem. Se morgondagens skådisstjärnor för en spottstyver.
"Sommargäster", Bryggeri- teatern, Bergsgatan 31B, Malmö, 19.00, 30 kr

Hardcoreparty
Hardcore är på tapeten denna ljuvliga vårdag. Café Glassfabriken och Malmö
Hardcore presenterar en mastig line­up med band. Ända från USA kommer Death By Stereo, Himsa, The Banner och från grannlandet Danmark, Lack.
Hardcorekväll, KB, Bergsgatan 18, Malmö, 19­01 , 75 kr
En Jim Stärk, tack
Metro har många saker att älska, men nu har de gått för långt nästan. Deras Hoegaarden-öl serveras i olika storlekar! Den största måste man greppa med
både höger och vänsterhanden för att ens kunna lyfta mot munnen. Man får aldrig nog av dessa påhitt. I kväll har de styrt upp ett schysst liveband från Norge vid namn Jim Stärk.
Metro, Ängelholmsgatan 14, Malmö, 19­01, fri entré

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset