Tidens anda ­ det vi talar om just nu Skål!
metro
Nazdravi betyder skål, tror vi. Och Nazdravi Deluxe betyder fest. Historien bakom arrangemanget vars andra omgång går av stapeln i kväll, är i nuläget ökänd. The Ark åkte en gång till Prag och hamnade av en slump på en Sun- flower Caravan-spelning. The Ark älskade Sunflower Caravan så mycket att de var tvungna att ta dem till Sverige. Enligt utsago var det skitbra på den första festen, så det lär bli bra den här gången med. Förband blir The Red frontat av Pelle Ljungberg från Venus Outback. Martin Axén och Lasse från The Ark spelar skivor.
Nazdravi Deluxe Vol II, KB, Bergsgatan 18, Malmö, 22­04, 50 kr innan 23, därefter 80 kr

Pink Flag vs Tokyo Rose
Säsongsavslutning för
Jerikos onsdagsklubb ikväll. Man har bjudit ner yrvädret Kristian Anttila för att spela live till-sammans med Familjen. Det blir medryckande pop med prettomelan- koliska texter för hela slanten. Dj-battle senare med indiestorheterna Tokyo Rose vs Pink Flag. Högkvalitativ musik alltså.
Kristian Anttila live, Jeriko, Spång 28, Malmö, 21­03 , 40 kr
Ministry of Sound
Nu har det gått ett år sedan den engelska klubben Ministry of Sound besökte Slagthuset i Malmö. Och cirkus fyra tusen dansande besökare kan vittna om hur bra och fullpackat det var. Man har talat om att det var årets största natt-klubbsevenemang i Skandinavien, räknat i folkmängd stämmer det förmodligen. Portarna slås upp klockan 23.00 och stängs 05.00.
Ministry of Sound, Slagthuset, Jörgen Kocksg 7, Malmö, 23­05, 100 kr

Fab Fennesz
Svårdefinerade toner från Christian Fennesz i kväll på Inkonst. Med gitarr och dator spelar han melodiös elektronica straight outta Österrike. Fantastisk bokning på fantastiska Inkonst. Konserten spelas in och sänds av Sveriges Radio P2.
Fennesz live, Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö, 22­02, 120 kr

Mystiska Aushoj
Metro har liveband i kväll, närmare bestämt Aushoj. Vi vet inte vilka det är, eller hur de ser ut eller om det ens är fler än en person. Men enligt ryktesväg spelar Aushoj "atmosfäriska och ambienta city beats". Spännande och helt kostnadsfritt.
Aushoj live, Metro, Ängelholmsg 14, Malmö, 21­01, fri entré

Somrig house
Air Bureaus torsdagsklubb Funkyard har öppet på torsdag på C&G. Flirtig sommarhouse och drinkar till alla.
Torsdag, Funkyard, Centiliter& Gram, Stortorget 17, Malmö, 21­03, fri entré

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset