Linus "Limpone" Wecksell är en av de som inte längre är välkomna i Property.
Linus "Limpone" Wecksell är en av de som inte längre är välkomna i Property.

Organisationen Propertys Counter strike-lag fick gå tidigare i veckan. Och bakom kulisserna var det dramatiskt. Metro Esport har pratat med Linus "Limpone" Wecksell som pekar ut otydlig information som ett av problemen.

Efter ungefär fem månader under Propertys flagg meddelades det nyligen att organisationen gör sig av med sitt Counter strike-lag. En splittring som Metro Esport erfar inte har skett i samförstånd mellan laget och organisationen.

Efter att Property gått ut med nyheten berättade lagets kapten Linus ”Limpone” Wecksell om vad som hänt bakom kulisserna.

”Vi ville att Znajder skulle gå med i laget men det sket sig eftersom han inte trodde på vårt trupp. I stället övertygade Znajder Property om att skapa ett nytt lag med honom. På grund av bristfälliga resultat beslutade de sig för att vara ”snälla” och kompensera oss för de få sista månaderna innan de sparkade oss i förtid. Något som inte ens är juridiskt möjligt enligt våra kontrakt. Ingen av oss ville vidta rättsliga åtgärder mot Property och efteråt skildes lagets spelare åt på god fot.”

LÄS MER: Semmler leder Metros esportgala i Globen

Metro Esport tog kontakt med Linus ”Limpone” Wecksell.

– Jag kan inte kommentera vad som står i mitt avtal, det är något mellan mig och Property, svarar Wecksell på frågan om vad i kontraktet som enligt honom inte har skötts rätt av organisationen.

Efter beskedet att Property petat CS-truppen tweetade han ”Jag tror att det här innebär att jag är en fri agent. Jag är inte riktigt säker”. Och Wecksell vidhåller att informationen bitvis har varit otydlig från organisationen.

LÄS MER: Nu är Metro Esports podcast här – den perfekta sommarlyssningen

– Kommunikationen med Property har vart knackig till och från. Det har varit en del jagande och vissa oklarheter mellan varven. De har vart tydliga med visa saker, mindre tydliga med andra när det gäller avgången, säger han.

Ett Gamerz-kontrakt som aldrig blev påskrivet en Tempo Storm-satsning som förstördes av strul och att klippas bort ur Property till trots ser Linus ”Limpone” Wecksell ljust på framtiden.

– Jag lär mig nya saker hela tiden, nya utmaningar, nya hinder. Det är tröttsamt med motgångar ibland, men när man springer efter dröm är det helt okej att stanna till och fånga andan. Jag växer och gör det bästa av varje situation. Nu blir det fokus på streamen och det individuella. Jag har jätteroligt på Twitch just nu och tänker fortsätta på det spåret så länge jag är ”fri” och har tiden., säger han.

LÄS MER: HeatoN: 5 ögonblick som jag aldrig kommer glömma

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset