"On the Hedge" premiärvisas i Cannes i veckan

Populära seriestrippar översätts inte alltid med framgång till den vita duken. Men tecknarna Michael Fry och T Lewis kunde inte vara nöjdare med resultatet av filmversionen av deras ”Over the Hedge” – en serie som tidigare publicerats i sin originalform under namnet ”Livet i häcken” i Metro.
- Det är en underbar tolkning av serien. Det här är toppen av eliten av eliten. Jag tänkte ”okej, nu spelar vi i högsta ligan”, säger Lewis till Metro.

LÅNG PROCESS
Att komma till målet krävde dock sin process. Filmrättigheterna av serien ägdes först av Fox Family Films men där drogs det i långbänk i närmare fem år innan Dreamworks – som bland annat ligger bakom ”Shrek” – tog över arbetet.

HITTA KÄNSLAN
Filmen är baserad på över fyratusen seriestrippar av ”Over the Hedge” och pekar ut mänsklighetens absurda leverne genom ögonen på en grupp felplacerade djur i förortens bakgårdar.
- Det var det viktigaste. Att hitta den rätta känslan hos karaktärerna, berättar Lewis.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset