Tommy Dahlman var valbar på Kristdemokraternas riksdagslista i norra Västra Götaland i höstas.
Tommy Dahlman var valbar på Kristdemokraternas riksdagslista i norra Västra Götaland i höstas.

I höstas kandiderade han till riksdagen. Nu har han skrivit en debattartikel i ”Dagen” där han menar att homosexualitet är en synd – och att homosexuella inte kommer till himlen.

Tillsammans med 21 andra pingstpastorer skriver pingstpastorn Tommy Dahlman, som i höstas var valbar på Kristdemokraternas riksdagslista i norra Västra Götaland, en debattartikel för den kristna tidningen Dagen.

I artikeln skriver att ”praktiserande homosexualitet” är en synd och att den som är homosexuell och ”lever på det sättet” inte kommer till himlen.

”Det gör ont i oss alla när vi ser att den enskilda människan såras, men om vi verkligen älskar vår medmänniska, måste vi då inte berätta sanningen, även om det gör ont?”, skriver de.

Till GT säger Tommy Dahlman att homosexuella kommer till helvetet.

– Ja, så måste det vara. Det finns en dubbel utgång. Man kan gå förlorad. Och kommer man inte till himlen kommer man till helvetet. Vårt uppdrag är att berätta det för människor, säger Tommy Dahlman.

I KD:s partiprogram framgår att partiet menar att ingen människa ska diskrimineras på grund av sexuell läggning. Urban Eklund, ordförande för KD:s nomineringskommitté som föreslog Tommy Dahlman som riksdagskandidat, säger till tidningen att de inte kände till de extrema åsikterna vid tiden då han nominerades.

– Det var väl ingen som visste att han hade de där åsikterna då. Att politiskt säga att homosexualitet är synd skulle diskvalificerat honom, men om han i sitt privatliv tycker så är en annan sak. Jag vill inte sitta och döma andra människor, säger Urban Eklund till GT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset