Tidningsbudet förgrep sig på en flicka under morgonrundan.
Tidningsbudet förgrep sig på en flicka under morgonrundan.

Det 31-årige tidningsbudet förgrep sig sexuellt på en ung flicka under sin morgonrunda. En oenig tingsrätt friade mannen. Nu river Svea hovrätt upp domen och dömer 31-åringen till två års fängelse förvåldtäkt.

– Det är klart att det känns bra, framför allt för min klient, säger flickans advokat Carolina Nilsson.

Det var tidigt på morgonen den 31 juli förra året som den unga flickan stötte ihop med det 31-årige tidningsbudet på dennes utdelningsrunda på Södermalm.

I förhör berättar flickan att hon gått ut för att röka när den 31-årige mannen, som hon enligt egen utsago uppfattade som en brevbärare, började gå emot henne och ge henne komplimanger för att sedan kyssa henne.

Hon uppger vidare hur mannen sedan tvingade in henne på en bakgård och där utförde sexuella handlingar mot henne trots att hon sade nej.

Efter att händelsen polisanmäldes strax efteråt åtalades mannen mot sitt nekande för våldtäkt.

Enligt åtalet var flickan narkotikapåverkad och därför i ett hjälplöst tillstånd. Bland bevisningen fanns bland annat flera vittnen samt teknisk bevisning som styrker att mannen fått utlösning på flickan.

Men en oenig tingsrätt ansåg inte att flickans vittnesmål var mer trovärdigt än den åtalades och friade därför mannen.

Efter att både åklagare och flickans advokat överklagade domen river nu Svea hovrätt upp tingsrättens beslut och dömer mannen till två års fängelse för våldtäkt.

Han döms även att betala 91 800 kronor i skadestånd till flickan.

– Det är klart att det känns bra, framför allt för min klient. Sådana här processer är alltid påfrestande för de drabbade,säger flickans advokat Carolina Nilsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset