Resecentrum i Uppsala där en man greps med flera miljoner i sin jacka och väska.
Resecentrum i Uppsala där en man greps med flera miljoner i sin jacka och väska.

Flera personer larmade i går polisen om en tiggande man vid Resecentrum i Uppsala. Mannen betedde sig aggressivt mot personer som inte gav honom pengar. När polisen grep mannen hittade de flera miljoner kronor instoppade i mannens kläder, rapporterar UNT.

Det var i går förmiddag som polisen började få larm om en tiggande man som betedde sig aggressivt vid Resecentrum i Uppsala.

– Han uppträde stökigt, hotfullt och aggressivt mot personer som inte gav honom pengar, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Polisen fick bra beskrivningar av hur mannen såg ut och kunde snabbt gripa honom när de kom till platsen. I mannens jacka och väska hittade de sedan flera miljoner kronor, skriver UNT.

– När poliserna gjorde en närmare kontroll av mannen rasade det ner sedelbuntar från bland annat hans jacka. Det kom bara fler och fler buntar, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta, till tidningen.

LÄS MER: Beslut: Inget förbud mot tiggeri i Vellinge

Exakt hur mycket pengar det rör sig om är inte klarlagt – men enligt Lisa Sannervik hittades flera miljoner. Mannen är nu misstänkt för grovt penningtvättsbrott och polisen har inlett en förundersökning.

– Vi vill ta reda på om pengarna kommer från brottslig verksamhet. Det är det man ska utreda nu, säger hon.

Lisa Sannervik har aldrig varit med om att en tiggande person haft så pass mycket pengar på sig.

– Jag känner inte till någon händelse som jag varit med och hanterat under den tid jag jobbat som polis. Men det förekommer säkert att vi anträffar större summor pengar på människor men att det handlar om så pass mycket pengar tror jag är extremt ovanligt, säger hon.

LÄS MER: Regeringen tror inte på M:s tiggeriförbud

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset