TT/Polisen

Den 62-årige mannen ska ha sparkat den tiggande 24-åriga kvinnan som satt utanför Systembolaget utanför Olskrokstorget i centrala Göteborg flera gånger i magen och bröstet – tills hon fick en blödning på njuren. Nu åtalas han för misshandel.

Det var på tidiga eftermiddagen den 30 juli som den 62-årige mannen ska ha besökt Göteborg. Enligt vittnen på plats stod han först och höll sig mot ett räcke och var väldigt berusad, står det i polisanmälan. Plötsligt ska han ha vänt sig om mot kvinnan som satt och tiggde utanför Systembolaget vid Olskrokstorget, skrikit på henne – och sparkat henne fyra gånger i magen och bröstet, innan han ska ha sprungit från platsen.

Kvinnan ska då ha sprungit in på Systembolaget för att få hjälp, och sedan blivit körd av polisen till Östra sjukhusets akutmottagning för vård. Där kunde läkaren konstatera att hon hade fått en blödning i njuren. Hon ska även ha fått ont i revbenen och magen, och svårt att andas. I polisförhör uppger hon att hon inte kunde tigga under två veckor efter händelsen.

24-åringen kommer ursprungligen från Bulgarien och bor i en bil i Göteborg med sin familj, uppger hon i förhör med polisen. Till nyår hade hon planerat att åka hem.

Den misstänkte mannen uppger i förhör med polisen att han inte minns vad han gjorde dagen som misshandeln inträffade.

”Anledning till att han inte minns, är på grund av att han är pensionär, så dagarna flyter ihop”, står det i polisens anteckningar från förhöret.

Han säger sig inte ha någon åsikt om tiggare – men tycker att Sverige tar emot för många invandrare. Det är inte deras fel, menar han, utan det är politikerna som är ”för flata”.

Både 24-åringen och vittnen ska ha pekat ut honom från händelsen. Nu åtalas mannen för misshandel vid Göteborgs tingsrätt. Åklagaren yrkar även på att han ska betala 10 000 kronor i ersättning till kvinnan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset