Specialpolis tar sig in en byggnad i Hildesheim, där husrannsakan har gjorts i en moské och åtta lägenheter.
Specialpolis tar sig in en byggnad i Hildesheim, där husrannsakan har gjorts i en moské och åtta lägenheter.

Tysk polis har genomfört flera insatser på olika platser i landet. I staden Ludwigsburg kan en massaker ha förhindrats. Där greps en 15-åring med mängder av vapen.

En stor razzia drogs i gång i staden Hildesheim inte långt från Hannover vid 19-tiden på onsdagen. Tillslag har gjorts i en moské och åtta lägenheter där styrelseledamöter i församlingen bor, uppger inrikesdepartementet enligt Die Welt.

Omkring 400 poliser har deltagit, enligt Hildesheimer Allgemeine Zeitung, men inget är känt om vad husrannsakan på de många adresserna har lett till.

I staden Bremen evakuerades butiksgallerian Weserpark på kvällen sedan en man uppfört sig misstänkt. Tidningen Bild rapporterade, med polisen som källa, att det var fråga om en ung, terroristanstruken man med kända psykiska problem som rymt från en psykiatrisk klinik. Polisen i Bremen betonar emellertid enligt nyhetsbyrån Reuters att det inte rått någon akut terrorfara och att mannen såvitt känt inte hyst konkreta attentatsplaner.

En 15-åring har gripits i Ludwigsburg i delstaten Baden-Württemberg. Tonåringen misstänks ha förberett någon form av våldsdåd – inget islamistiskt terrordåd men kanske en skolmassaker, enligt polisen som bland annat bygger sina misstankar på text och bilder som pojken lagt ut på internetforum. Flera stickvapen, patroner och material till bombtillverkning har hittats hemma hos honom, enligt tv-kanalen SWR.

15-åringen, som greps natten till tisdag, har en historia av mobbning och ska ha visat tecken på ohälsosamt intresse för massmördare som norske Anders Behring Breivik och ska ha haft kontakt med 18-åringen som utförde attentatet där nio personer dödades i München för mindre än en vecka sedan.

Polisen hade fått tips om 15-åringen av en person som hade sett hans Instagramkonto, där pojken hade bilder på bland annat bomber och skolskjutningar, uppger Stuttgarter-Zeitung.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset