Donald Trump kräver nu en ursäkt. Bilden är ett montage.
Donald Trump kräver nu en ursäkt. Bilden är ett montage.

När Mike Pence som i januari kommer sväras in som USA:s vicepresident under fredagen skulle se succémusikalen "Hamilton" fick han sig en överraskning. Pence möttes av burop och fick även en mindre uppläxning av skådespelaren Brandon Victor Dixon.

Under fredagkvällen passade Mike Pence, delstaten Indianas guvernör och USA:s tillträdande vicepresident, på att se succémusikalen "Hamilton" i New York. Musikalen, som handlar om USA:s grundlagsfader Alexander Hamtilon, tog en särskilt politisk vändning, rapporterar New York times.

Skådespelarna i hiphop-musikalen passade nämligen på att dela med sig av ett politiskt budskap till Pence i samband med att pjäsen avslutades.

► LÄS MER: Mike Pence blir Trumps parhäst

 

– Vi är det mångkulturella USA som är rädda och nervösa för risken att din nya regering inte kommer skydda oss, vår planet, våra barn, våra föräldrar. Vi hoppas att den här föreställningen inspirerat dig att upprätthålla våra amerikanska värden och att jobba för oss alla, sa skådespelaren Brandon Victor Dixon till Mike Pence.

Uttalanden ledde till entusiastiska applåder från publiken. Mike Pence väckte även uppmärksamhet när han satte sig för att se föreställningen. Då mötte den tillträdande vicepresidenten en kombination av applåder och burop.

"Hamilton" och skaparen Lin-Manuel Miranda har hyllats stort sedan musikalen först sattes upp, särskilt för sin porträttering av USA som ett invandrarland. Flera av huvudrollerna spelas av skådespelare som är latinos och afro-amerikaner.

Donald Trump, USA:s tillträdande president, var starkt kritisk till händelsen. Det meddelade Trump på Twitter under lördagmorgonen amerikansk tid.

"Vår underbara framtida vicepresident Mike Pence var trakasserad igår på teatern av Hamiltons uppsättning, samtidigt som kameror blixtrade. Det här ska inte hända. Teatern ska alltid vara en säker och speciell plats. Skådespelarna var mycket otrevliga mot en väldigt god man, Mike Pence. Be om ursäkt!", skrev Trump på Twitter.

► LÄS MER: Plågar abortmotståndare med gåvor

 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset