Det blev en tuff start för svensken Andreas "Nevix" Karlsson och San Francisco Shock i öppningsmatchen mot Los Angeles Valient.
Det blev en tuff start för svensken Andreas "Nevix" Karlsson och San Francisco Shock i öppningsmatchen mot Los Angeles Valient.

Det blev rejält med smisk för det första svensklaget som tog plats på scenen under premiären av Overwatch League. LA Valiant pangade hem sin första seger i ligan med 4–0.

Los Angeles Valiants fransman Terence ”Soon” Tarlier blev en riktig käpp i hjulet för svensklaget San Francisco Shock under den första matchen i Overwatch League. Framför allt var det när fransosen plockade upp prickskyttegeväret som Widowmaker på Temple of Anubis som det blev riktigt jobbigt. SF Shock som dagen till ära hade Andreas ”Nevix” Karlsson med i startsexan hade svårt att komma åt baklinjen som försvarades bra av LA Valient.

Matcherna var bitvis jämna men större delen av tiden var det LA Valient som övertygade eller till och med dominerade svensklaget.

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Overwatch League

Efter matchen var det ett frustrerat San Francisco Shock som mötte pressen och det var just frustrationen under matchen som pekades ut som en av anledningarna till förlusten.

– Vi måste kunna kontrollera våra känslor i alla situationer. Man kommer aldrig att ha en perfekt karta, kanske någon gång i bland men vanligtvis är det alltid något som går fel. Så länge vi inte reagerar negativt på det, och jag tar på mig det i dag, så kommer vi att prestera bättre, sade Andrej ”Babybay” Francisty på presskonferensen efteråt.

LÄS MER: Sändningstiderna ett gissel för svenska Overwatch-fans

 

4–0-förlusten gav inte San Francisco Shock många ljuspunkter att ta med sig hem. Undantaget var starten på Dorado.

– Första kartan spelade vi riktigt bra och kunde agera som ett lag. Allt avgjordes av småmissar som vi gjorde. Men från det gick det rätt snabbt utför. Hade vi kunnat hålla den nivån hade vi lyckats bättre, sade Andrej ”Babybay” Francisty.

På samma linje var Andreas ”Nevix” Karlsson när han fick frågan vad han såg mest framemot de kommande matcherna:

– Att vi kan spela på vår högstanivå en hel match, svarade svensken.

Så blev resultatet i matchen

SFS 0–4 LAV
Dorado:
SFS 2–3 LAV
Anubis: SFS 3–4 LAV
Ilios: SFS 1–2 LAV
Numbani: SFS 1–2 LAV

LÄS MER: Semmler lämnar CS-scenen för Overwatch League

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset